*Nettavisen* Nyheter.

Slik får du større hjerne

Lommespillet «Big Brain Academy» gjør deg hekta på store hjerner.

14.07.06 14:15

(Spillmagasinet): Den vanligvis ryddige og rene leiligheten min er blitt en svinesti. Det stinker, det er smuler over alt, det er seige syltetøyflekker på bordene, jeg vasser i skittentøy og dynetrekket skulle vært skiftet for lengst.

Grunnen til det hygieniske forfallet et at jeg er hekta. Dama mi er hekta, lillesøsteren hennes også. Kompisene mine - hekta en etter en.

Guide:De beste spillene til DS.
Video:Slik er Big Brain Academy.

400 gram

Navnet på vår lidelse er «Big Brain Academy», et tilsynelatende uskyldig spill til Nintendo DS (bah, det er djevelens verk!).

Innledningsvis får du vite at en normal, lite brukt hjerne veier omtrent 700 gram og at en veltrent hjerne viser 1400 gram på vektskålen.

Jeg, som de fleste andre menn, anser meg selv som en lynende intelligent kar - og du kan sikkert forstå den bunnløse vemmelsen som vellet opp i kroppen da resultatet av introduksjonstesten var klar:

- Hjernen din veier 432 gram. Du passer som diplomat, var beskjeden fra virtuelle professor Lobe.

WTF!?

Prøv igjen!

Men som gamere flest gir man naturligvis ikke opp, men hiver seg over øvingsoppgavene. Det er fem hovedkategorier med oppgaver, som hver består av tre underkategorier.

Hovedkategoriene er Tenk, Memorér, Analysér, Beregn og Gjenkjenn.

Under kategorien «Analysér» finnes for eksempel oppgavene «Missing Link» hvor du skal tegne inn manglende streker i en tegning, «CubeGame» hvor du skal finne ut hvor mange kuber som er stilt opp og «Animal Lines» hvor du skal lenke samme rekker med dyrebilder.

Se bilder av oppgavene her.

Alle oppgavene gåt på tid og løses med skrivestiften på den trykkfølsomme skjermen. Det fungerer som juling.

Øvelse gjør mester

Etter hvert som du løser fler og flere oppgaver og får høyere og høyere poengsum for dem, vises utviklingen din på en graf. Dermed er det lett å justere oppgavene slik at du trener hjernen allsidig.

Hver gang du synes at du har trent nok, kan du ta hjernetesten på nytt, og forhåpentligvis vil hjernen din gro større. Er du skikkelig høy på pæra, kan du også utfordre venner til en duell om det tyngste topplokket.

Spillet fungerer utmerket uten noen tekniske feil, men det helt klart en bug i det. Spillet viser at hjernen til kjæresten min veier 200 gram mer enn min, noe som helt opplagt er feil.

Bortsett fra dette, anbefaler jeg alle som er klare for hjernetrim på invistere i «Big Brain Academy».

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.