Slik får du støtte til dine greier

Drømmer du om å lage film, arrangere rockekonsert, teaterforestilling eller bygge en ny skateboard rampe? Alt dette kan du få støtte til.

Eurodesk.no har samlet aktuelle støtteordninger som ungdom kan søke om penger på. Her er to av de aktuelle støtteordningene:

Frifond - få opptil 5000 til å gjøre noe du har lyst til
Hvert år siden 2000, da Frifond ble etablert, har flere tusen lag og grupper rundt om i hele Norge fått penger av Frifond for å sette i gang en aktivitet.

Frifond har støttet store fester, kaninhoppkonkurranser, designgrupper, konserter, festivaler, bygging av skateramper, produksjon av filmer og syklubber for bare å nevne noe. Ungdom rundt omkring i Norge har enorm fantasi og kreativitet til å sette i gang aktiviteter på sitt eget hjemsted.

Du må innfri noen enkle krav for å få pengene. Dere må være en gruppe som ønsker å få til noe i deres eget lokalmiljø. Det viktigste er at 2/3 av gruppa eller foreningen du søker på vegne av må være under 26 år.

Dette er en støtteordning for ungdom! Gruppa må også være demokratisk oppbygd. Skal dere få penger må gruppa være enig på demokratiskvis hva pengene skal brukes til.

Det er ingen søknadsfrister, og du kan søke over nettet www.frifond.no . Enklere kan det ikke bli.

Trafo – støtte til ditt kunst- og kulturprosjekt
Er du mellom 16 og 22 år, og arbeider med egne kunstprosjekter? Da kan du søke penger fra Trafo.no. Du kan søke om maksimum 5.000 kroner i hver søknadsrunde.

Det er først og fremst den gode idéen som teller. Trafo er ikke så opptatt av om du er god til å sette opp budsjetter, men dersom du har en knallgod idé, kan de hjelpe deg med å realisere den.

Trafo støtter
(*)
Gjennomføringen av prosjektet ditt, f.eks. innramming av fotografier til utstilling
(*) Profesjonell veiledning, f.eks. ved at teatergruppen din hyrer inn en instruktør
(*) Prosjekter som uten støtte fra Trafo ikke ville blitt like bra, eller kanskje ikke mulig i det hele tatt.

Eksempler
Carl Schøyen Pintzka gjennomførte en Trafo-støttet fotoreise til Israel i slutten av februar 2003. Guro Hauge lagde en dansefilm og fikk penger fra Trafo. Alias johanne, ble tildelt kr. 5000,- til en forestilling som tematiserer voldens brutalitet i dagens samfunn gjennom uttrykkene dans, drama og film.

Neste søknadsfrist er 1.februar

Du kan over nettet ved å gå til trafo.no
Flere støtteordninger finner du på eurodesk.no

Relaterte saker fra ung.no:
Støtte til studier i Norden
Støtte til osjekter og organisasjoner
Stipend, fond og legater
Stipendier fra lærested i utlandet

Har du fått støtte til dine prosjekter? Del tips og erfaringer med andre lesere i diskusjonsforumet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag