*Nettavisen* Nyheter.

Slik får du suksess i utlandet

FULL AV ENERGI: Hvis du trenger penger til en aktivitet der du bor kan du enkelt søke støtte fra Frifond. Foto: (Shutterstock.com)

Tenker du på å flytte til utlandet? Les om gode råd for deg som vil oppleve et nytt land.

(BIIPMAG): Er du en av dem som drømmer om å reise bort og starte et nytt liv? Vi forteller deg hvordan du kan få det til og gir deg gode råd og tips før du bestemmer deg for å dra.

Mange drar
Å bli vekket av solstråler om morgenen er sikkert en god nok grunn for å flytte til et varmt land. Kostnaden for å leve i varmere strøk er mindre, noe som også er en stor fordel. Flere unge mennesker flytter til utlandet i håp om å oppdage en ny verden.

Rundt 20 000 nordmenn flytter ut av landet hvert år. Motivene for utflyttingen er forskjellige. Noen reiser med hele familien, mens andre er unge studenter som vil oppleve utlandet på nært hold. Det som forblir sikkert er at alle utvider deres horisonter og får opplevd nye sider ved livet.

Ingen dans på rose
En ny start funger dessverre ikke fra i dag til i morgen. Man må forberede seg meget godt, gå realistisk fram og ikke romantisere livet i utlandet. Følger man disse punktene kan et liv i utlandet bli veldig suksessfullt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Planlegging
Hvis du blir sendt til utlandet av et firma finnes det flere fordeler: Du trenger for eksempel ikke å planlegge alt sammen. Internasjonale bedrifter er alltid interessert i å få sendt medarbeidere til utlandet. Jobber du i et slikt firma, vil du ha større mulighet for å lykkes med et utenlandsopphold.

Ønsker du å dra til utlandet via arbeidsgiveren din er det viktig å planlegge reisen minst et år i forveien. Første skrittet du må ta er å finne ut hvor man kan dra til. I tillegg så kan man ikke tenke på favorittreisemålet, men tenke reelt hvor man har størst sjanse for å lykkes.

Les også:
Her er Europas beste hoteller
Studér i utlandet

Gode språkkunnskaper
Personlighet spiller en stor rolle for å bli vellykket i utlandet. Tenkt på spørsmål som disse: Hva er viktigst for deg? Hva slags menneske er du og hvordan er arbeidsinnstillingen din? Man må heller ikke glemme at språkkunnskaper er svært viktig. Det er lurt å begynne i god tid med studie av språk. Les aviser, ta språkkurs og kanskje vil du føle deg litt nærmere målet ditt.

Du bør ikke ha en forestilling om at alle innbyggere i sørlige land er hyggelige og gjestfrie. Det er viktig å kartlegge hvordan forholdene virkelig er. Møt mennesker i foreninger, sportsklubber eller søk kontakt hos nærmeste nabo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spør heller for mye
Før du skriver under kontrakt på noe, så undersøk de rettslige spørsmålene om leiebetingelser eller lisenser. Det er bedre å spørre en gang for mye, enn å oppdage at man har glemt en viktig detalj. Men først og fremst skal et utenlandsopphold være din personlige suksess.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag