*Nettavisen* Nyheter.

Slik får du tilbake sexlysten

Foto: (Thinkstock)

Det er ikke nødvendigvis deg det er noe galt med.

(SIDE2:) Om du føler du har lav sexlyst over tid, så kan det være flere faktorer for det. Både menn og kvinner plages av at de ikke ønsker like mye sex som partneren.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men for kvinner trenger det ikke bestandig bety at man ikke lenger tenner på partneren.

1. Går du på pillen?

Det er en kjent sak at mange kvinner reagerer negativt på hormonene i P-piller. Mange kvinner føler ofte at pillen demper deres naturlige humør, de blir verken veldig glade eller veldig sinte, men havner et sted midt på treet. For noen er dette en effekt av p-pillen de bare må ta, men for mange vil en lege eller gynekolog kunne finne en annet merke p-pille til deg som kanskje gjør deg mer spretten.

2. Medisiner

Antidepressiva er en velkjent demper av sexlysten fordi de kan påvirke kjemibindingene i hjernen som igjen styrer lysthormonet. Dette gjelder både kvinner og menn og kan være et problem det er vanskelig å gjøre noe med. Medisinen kan også tørke ut slimhinnene i vagina, noe som ikke nødvendigvis går direkte på lysten, men gjør sex ubehagelig. Igjen går det an å spørre legen om det finnes alternativer. Eventuelt må du ta i bruk andre hjelpemidler under samleie som kremer.

3. Dårlig kroppsbilde

Det hjelper ikke om partneren synes du er vakker, om du ikke tror på han eller henne. Å være misfornøyd med kroppen kan gjøre deg lite interessert i å vise den for andre. Et triks er å forsøke å huske den gangen du følte deg virkelig bra og sexy. Og forsøke å finne tilbake til det som gjorde at du følte deg attraktiv. Om du ikke passer den sexy kjolen din lenger, så kjøp en ny og større en som sitter perfekt!

4. Søk hjelp

Om du føler at det er diffuse årsaker til at sexlysten blir borte, så oppsøk lege og kanskje i forlengelse en terapeut for å sortere ut hva som kan være årsaken. Mulig vet du det ikke selv. Og om du vet det, så forstår du i alle fall ikke hvordan du skal komme ut av uføret.

5. Innestengt motvilje

Du er kanskje en person som ikke ønsker å krangle for den minste ting, men å holde inne misnøye lenge eller ikke samtale med partneren over tid, er ingen løsning på å få mer lyst på ham eller henne. Ta tak i problemet tidlig. Mangel på intimitet i forhold kommer ofte fra at en av partene eller begge går og gnager på en motvilje som over tid bare vokser seg større og større. Forsøk å snakke om det, fortrinnsvis når begge føler seg i grei form.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.