RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du treningsvaner

Hvis du dropper ut av treningsrutinene, kan det være hardt å begynne å mosjonere regelmessig igjen.

(SIDE2): Her er tipsene for å holde seg i form, ifølge lifehack.

IKKE BRYT VANEN: Den enkleste måten å holde seg gående, er enkelt og greit å ikke stoppe. Unngå lange pauser mellom treningene, fordi det vil være anstrengende å gjenoppbygge vanene igjen.

BELØNNINGEN: Rundt 90 prosent av det å få seg en vane handler i det hele tatt om å møte opp. Du kan tenke på vekt og treningsinnsatsen senere.

GJØR DET GØY: Hvis du ikke liker å gå på treningsstudio, kommer det til å bli vanskelig å bli en vane for deg. Det er tusenvis av måter du kan trene på, så finn et program som du liker.

PLANLEGG: Ikke planlegg treningen på et tidspunkt som kan bli avlyst på grunn av andre viktige ting. Rett etter jobb, eller på morgenen er ofte gode tidspunkter å trene på.

VENN: Få med deg en venn til å bli med på treningsrutinene dine. Får du noe sosialt ut av det å trene kan det øke innsatsviljen din.

KRYSS AV: Sett et kryss på kalenderen din for hver gang du har trent. Fordelen er at det viser når du sist var på treningssentret, og det er en enkel måte for deg å holde motivasjonen oppe.

STRESSET?: Hva pleier du å gjøre når du er stresset? Mest sannsynlig er det ikke å løpe. Men trening kan være en super måte å lette stresset på, ved å utløse endorfiner som vil gjøre deg i bedre humør. Neste gang du føler deg stresset eller trøtt, prøv å tren noe du liker.

MÅL DUGELIGHET: Å gå etter mål rundt vekten er ikke nødvendigvis det lureste. Muskler veier nemlig syv ganger mer enn fett. Forbedringer på treningen er en super måte å holde deg motivert. Noter i løpet av en treningsøkt - for eksempel antall push-ups, sit-ups eller hvor langt du orker å løpe kan hjelpe deg med å se at treningen gjør deg sterkere og raskere.

IKKE TENK UTSTYR: Stilig utstyr skaper ikke treningsvaner. Start med å komme deg i form, først etterpå kan du begynne å tenke på å kjøpe deg treningsapparater og annet utstyr.

BEGYNN I DET SMÅ: Å begynne hardt og prøve å løpe langt og lenge er en svært dårlig måte å starte treningsvanene på. Start lavere enn det du har kapasitet til de første ukene, hvis ikke kan det hende du skremmer deg selv til å gi opp etter kort tid.

Sjekk vår helse- og treningsseksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere