RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du TV uten reklame

Sist oppdatert:
Spol over all irriterende reklame på TV. Stopp "Sex og Singelliv" når ungen hyler. Ta opp alle serier og filmer du er interessert i uten å måtte fikle med videoen.

Høres det ut som en drøm for alle TV-entusiaster? Vel, teknologien er på markedet, og nå begynner veksten også her i Norge.

Den mest kjente løsningen er amerikanske TiVo, en harddiskbasert TV-opptaker som tar opp alle favorittseriene dine uten at du må programmere tingen hver eneste dag.

Du kan pause en live TV-sending og maskinen tar opp programmet fortløpende, slik at du ikke mister ett eneste sekund av nyhetene – eller Hotell Cæsar – bare fordi telefonen ringer.

Det er flere ulike løsninger på markedet. Du har PC-versjoner med videokort, kabel- og satelittdekodere med harddisk og DVD-brennere som kobles til TV.

Panasonic er en av leverandørene som selger DVD-spillere med innebygd harddisk. Helge Rose, produktsjef i Panasonic Norge merker at nordmenn er interesserte i løsningen.

- Interessen er veldig stor, og produktene selger veldig godt, sier han til TV 2 Nettavisen.

På Panasonics spillere kan du ta opp et program og spille det av samtidig, slik at du kan pause i opptakene dersom du blir forstyrret.

Du kan også legge inn inntil 32 programmer for opptak, men skal du ta opp en serie som går over måneder, må du legge hver episode for seg, i motsetning til i TiVos løsning.

Men ikke alle er like glade for utviklingen. Harddiskbaserte TV-opptakere vil på sikt skade annonsemarkedet for kommersielle TV-stasjoner, spår amerikanske eksperter.

Årsaken er at folk ganske enkel spoler over reklamen når de ser på opptaket. De som bruker digitale videoopptakere hopper over 60 prosent av reklamen, sier James Marsh i analysebyrået SG Gowen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere