RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik feirer kjendisene 17. mai

Sist oppdatert:
Norges nasjonaldag feires tirsdag over hele landet. Vi spurte kjendisene hvilket forhold de har til dagen.

17. mai er Norges grunnlovsdag, og feires til minne om Norges grunnlover som ble vedtatt på Eidsvoll i 1814. Det er en nasjonal festdag hvor barna står i sentrum.

Les historien bak 17. mai

Side2.no har spurt et knippe norske kjendiser om hvordan de feirer nasjonaldagen

1) Hvordan skal du feire 17. mai og hva betyr dagen for deg?

2) Hva skal du ha på deg?

3) Hva er ditt beste 17. mai-minne?

  • Kåre Magnus Bergh, 26 , programleder Idol

1) Jeg må jobbe fordi Idol-finalen er 20. mai. Vi skal skrive manus. Det er jo litt trist, men jeg har egentlig ikke vært så interessert. Synes alltid det er så surt og kaldt den dagen.

2) Dress, ja, vanlig mørk dress.

3) Det var jo alltid mye gøyere da vi var små. Masse is, og så kastet vi ball på de boksene.

  • Barbro Fagerbakk, 21, Farmen-kjendis og programleder

1) I år blir det første gang jeg feirer 17. mai i Oslo og det blir jo litt artig. Vennegjengen skal ha stor champagnefrokost med masse god mat også blir det vel en tur til byen å kikke på noen tog.

2) Dette blir første året uten Ofotbunaden min. Jeg kan ikke ha den på meg fordi jeg kan ikke stryke. Det er alltid et fem timers prosjekt for mamma å stryke bunadene våre 16. mai. Jeg har tenkt å prøve å finne en kjole når jeg reiser til Bergen i helgen på Gullruten.

3) Jeg husker best kaffe og kaker med familien da jeg var liten. Russetiden var derimot forferdelig. Jeg var så sliten at jeg husket knapt fornavnet mitt.

  • Christer Falck, 36, Robinson-programleder og platedirektør

1) Jeg har vært ute av landet den dagen de siste 15 årene. De siste seks årene har det vært delvis ufrivillig på grunn av Robinson. I år skal jeg garantert reise bort, enten utenlands eller på fjellet. Jeg hater korps og får lyst å kvele alle små barn med is. Det er to gode grunner til å rømme. Da jeg var liten husker jeg at jeg knakk flagget. Jeg føler meg som en algerier på den dagen, ja, rett og slett en nord-afrikaner.

2) En litt fillete dongeribukse og en Jesus-kjortel. Jeg vil kombinere det beste fra to verdener. En muslim fra Nord-Afrika i Jesus-kjortel.

3) Jeg var en ikke-praktiserende russ på Nesodden, men jeg husker godt en som sto og kjekket seg på taket av en russebuss. Så datt han baklengs ned og knakk nakken.

  • Mia Gundersen Leliënhof, 43, skuespiller

1) Vi har startet dagen i et selskap på toppen av Grand hotel de siste årene og skal det i år også. Vanligvis har vi hatt besøk fra Bergen eller Stavanger men det blir ikke noe av det i år. Det har også vært tradisjon å dra til en av Marcels kollegaer utpå dagen, men det blir heller ikke noe av i år. Vi skal med en vennegjeng på Ekeberg-resturanten. Ja, nå skjønner jeg at dette blir en lang dag.

2) Rogalandsbunad. Jeg var så heldig å få kjøpt en brukt en for noen år siden. I år skal mannen min debutere i bunad. Han har fått forskjellige deler til Fanabunaden i gave ved ulike anledninger og nå er den klar. Jeg gleder meg enormt for den er så fin. Også er den rød og svart slik som min, så da matcher vi.

3) Jeg har veldig gode minner fra da jeg var liten i Stavanger. Faren min var yrkesmilitær og marinen laget alltid fest for barna. Det var utrolig stas. Også husker jeg at jeg hadde fått hotpants med matchende tunika og lakkstøvletter da jeg var 10 år. Jeg var så fin. Moren min hadde også laget en rar frisyre med ruller i kort hår. Det var alltid så stas å få helt nye klær til 17. mai. Jeg gikk å så på de der de hang og kunne nesten ikke vente til å få bruke de. Og 17. mai våknet jeg klokken fem om morgenen for jeg gledet meg slik til å ta på de nystrøkne klærne.

  • Rune Rudberg, 44, artist

1) Jeg skal feire her hjemme i Fenstad. Det blir ut og kikke på tog, så blir det vel en tur bort på skolen og få i seg noen pølser. Jeg feirer som folk flest på bygda den dagen der.

2) Må vel pynte meg da, så det blir vel en form for dress. De er jo bare vant til å se meg i joggebukse og tresko til vanlig her så.

3) Det må være de hvite buksene. Vi skulle alltid være kledd i hvitt da vi var små og de klærne så jo ikke ut 18. mai. Dagen startet bra, og så var det på trynet i møkka, vet du. Så ble vi eldre og eldre og litt eldre også klarte vi ikke gå støtt da heller.

Alt du trenger å vite om bunader

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere