HOLMENKOLLEN (Spillmagasinet): Tirsdag 13. mai holdt Funcom lanseringsfest for sitt kommende rollespill «Age of Conan».

«Age of Conan» er et online rollespill, et såkalt MMORPG (massivt multiplayer online rollespill). Spillet tar opp kampen med selveste «World of Warcraft», verdens største online rollespill, og har kostet godt over 100 millioner kroner å utvikle.

Produktdirektør Jørgen Tharaldsen i Funcom mener spillet er Norges-historiens største kulturprosjekt noensinne.

Skyhøye forventninger

Forventingene foran lanseringen av spillet 20. mai i USA og den 23. mai i Europa er mildt sagt skyhøye og overgås antagelig bare av antall millioner kroner pumpet inn i prosjektet.

At suksessen til «Age of Conan» er et «være eller ikke være» for selskapet vil likevel ikke Tharaldsen være med på.

- Nei, jeg ser det ikke slik, men det er klart suksess er viktig. Det er alltid viktig å ha kvaliteten i bunn, og vi føler at vi har levert i forhold til den visjonen vi satt oss fore for dette spillet. Alle som driver med underholdning må levere på løpende bånd. Men vi kan jo ikke garantere suksessen. Vi er utrolig stolte av produktet, så er det opp til verden å dømme det. Men indikasjonene vi har fått, er veldig bra, sier han.

Stemning på Kollen

Festen på Kollen viste at Funcom står rakrygget bak sin kommende lansering. Ubegrenset med mat og drikke gjorde stor suksess og sammen med en anselig mengde innleide «barbarer» lagde de rundt 400 gjestene god stemning i leiren på Holmenkollen i Oslo.

Festen startet utendørs med musikk og underholdning fra gjøglere og flammeslukere før Turboneger gikk på scenen rett før midnatt i kjellerlokalet under tribunen.

Se alle bildene fra festen i karusellen under.

31

Over 30 magasiner over hele verden har plassert «Age of Conan» på sine forsider, og de fleste store amerikanske nettsider har redaksjonelle spesialsatsinger på spillet. Rundt 500.000 unike brukere besøker hjemmesiden til «Age of Conan» hver uke.

Også vi i Spillmagasinet har store forhåpninger til spillet, ikke minst etter at vi testet spillet i fred og ro. «Asbjørnsen og Moe, pakk snippesken! «Age of Conan» er det nye, norske eventyret», er forhåndsdommen over Norges største spillsatsing.

Se videoen «Femme Fatale» fra «Age of Conan»:

HTML EMBED
video_embed(10462,1);

«Age of Conan: Hyborian Adventures» slippes til PC 23. mai 2008 i Norge, tre dager etter lanseringen i USA.

LES OGSÅ:Dette koster «Age of Conan» | Det nye, norske eventyret | Norges største spillsatsing! | Utviklerdagbok: «Age of Conan»

Les flere spillsaker på våre spillsider.