RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(privat)

Slik fikk politiet mistanke om siktede (37)

Sist oppdatert:
Et familiemedlem skal ha ført politiet på sporet av den nå drapssiktede 37-åringen.

ÅLESUND/OSLO(Nettavisen): Etter det Nettavisen erfarer skal et tips fra et familiemedlem ha ført til at politiet ble mistenksomme på den siktede 37-åringen.

- Tipset var av en slik art at vi ikke kunne la det ligge lenge, sier politiet til Nettavisen.

Ifølge opplysninger Nettavisen har fått, ble mannen anmeldt i Ålesund for ærekrenkelser 14. august.

22. august – bare to dager før politiet i Ålesund tok kontakt med Oslo – fikk de inn en anmeldelse for trusler.

Det var et familiemedlem av den nå drapssiktede 37-åringen som anmeldte ham. Etter det Nettavisen kjenner til så har politiet i tiden fra disse anmeldelsene sjekket området rundt familiemedlemmets hus jevnlig. Den 37 år gamle mannen skrev også på Facebook at politiet nå var ute etter ham.

Mens hele media-Norge var opptatt av den 29 år gamle mannen som ble siktet for falsk forklaring, satte politiet inn fokuset på 37-åringen.

Sint på politi og psykiatrien
Anmeldelsene skal ha kommet i forbindelse med krangelen som kom til syne på Facebook-siden. Ut ifra den, er det tydelig at han var i en heftig krangel med familiemedlemmet. I tillegg til denne krangelen la 37-åringen ut lange kommentarer der han tydeligvis er sint på politi og psykiatrien. Innleggene er av en slik karakter at det kan tyde på at mannen ikke var psykisk frisk.

Informasjon i forbindelse med denne konflikten, og anmeldelsen gjorde at politiet 24. august valgte å varsle Oslo politidistrikt om 37-åringen.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier til Nettavisen at tipset skilte seg ut blant de mange tusen tipsene som til nå har kommet inn i saken.

- Kunne ikke la det ligge
Rohde sier ikke hva dette tipset gikk ut på, men Nettavisen kjenner til at det var tips rundt den 37 år gamle mannen som fikk politiet på sporet av de to som nå er siktet. Denne mannen har sin familie og faste bopel i Ålesund, og er ofte hjemme mellom besøkene i Oslo.

- Dette tipset var av en slik art at vi ikke kunne la det ligge lenge. Det ble først gjort innledende undersøkelser som førte til ytterligere etterforskningsskritt. Til slutt valgte vi altså å aksjonere, sier Rohde.

Spanet på 37-åringen
Siden Sigrid forsvant 5. august har politiet gjort en massiv etterforskning for å kartlegge alle bevegelser i området denne kvelden. Dermed kunne de gjøre undersøkelser for å finne ut om 37-åringen hadde vært i området, eller om han hadde vært et helt annet sted denne dagen.

Undersøkelsene gjorde at han ble enda mer aktuell. Etter det Nettavisen erfarer ble det satt spaning på 37-åringen de siste dagene før arrestasjonen.

På den måten ble de kjent med den 64 år gamle medtiltalte, og at de to holdt til i et verkstedlokale i Tømteveien i Oppegård kommune.

- Fortsatt mange spørsmål
Dagen før politiet aksjonerte skal de ha observert en rekke mennesker utenfor verkstedet. Om disse menneskene har sett noe er usikkert, men Rohde spesifiserte onsdag, på generelt grunnlag, at alle som kan ha sett eller hørt noe i forbindelse med Sigrid-saken må ta kontakt med politiet.

- Hvis noen har hørt noe som de knytter til drapssaken så må vi få vite det. All erfaring tilsier at en tilsynelatende bitte liten opplysning kan være det vi trenger for å velge veien videre, sier Rohde.

Ennå er det mange uoppklarte spørsmål i drapssaken.

- Vi har fremdeles mange spørsmål. Vi vet ikke om hun ble tatt ved barnehagen og vi vet heller ikke om funnstedet er åstedet for drapet, sier Rohde.

De vet heller ikke hvordan forholdet er mellom de to siktede annet enn at var gode bekjente med en felles interesse for biler.

Politiet sier ikke noe om hvordan Sigrid ble drept, eller hva som eventuelt skjedde med henne før hun ble drept.

- Politiet tror 37-åringen er hovedmannen

Oslo (NTB): Ifølge VG mener politiet at den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne var hovedmannen bak drapet.

Politiet skal ifølge avisen være av den oppfatning at den medtiltalte 64-åringen medvirket til drapet, enten ved selve drapshandlingen eller forsøk på å dekke over den, skriver VG.

- Den teorien har ikke nådd oss, så det får står for politiets regning, sier 37-åringens forsvarer John Christian Elden.

Aase Karine Sigmond, 64-åringens forsvarer, sier at hun forholder seg til at hennes klient er siktet for drap av politiet.

Dagbladets nettutgave skrev onsdag kveld at 64-åringen skal ha sagt til bekjente at han mistenkte en bekjent for å ha stått bak drapet. Et vitne skal ha forklart seg til politiet om dette tirsdag.

Aksjonerte etter tips
Mandag kveld rundt klokken 19 aksjonerte politiet på noe som skal ha vært et konkret tips i Sigrid-saken.

Aksjonen førte til at rundt klokken 21 fant politiet et lik i et skogholt bak et industribygg, like sør for Kolbotn i Oppegård kommune. Stedet ble nøye undersøkt av krimteknikere.

Tirsdag morgen ble etterforskningen overført fra Follo til Oslo politidistrikt. Samme kveld holdt politiet en pressekonferanse, hvor det ble bekreftet at personen var Sigrid.

- Vi bekrefter at det er Sigrid som er funnet drept. Hun ble funnet i natt, sa Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Hun opplyste videre at to personer er siktet på saken, en mann på 37 år, og en mann på 64 år. Mannen på 37 år er kjent for politiet fra tidligere, og dømt i en voldssak.

- Funnet av Sigrid er et gjennombrudd i forsvinningssaken, nå står vi overfor en drapssak, sa Rohde videre.

De to mennene er nå siktet for drap eller medvirkning til drap.

Den ene mannen (64) er fra Folo, den andre (37) er fra Ålesund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere