RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Infinity Ward)

Slik fikser du skandaleoppdateringen

Sist oppdatert:
Utrullingen av Modern Warfare 2s «tilleggspakke» har ikke gått smertefritt.

Det var svært mange som tirsdag kveld satt og ventet på at den siste oppdateringen til Modern Warfare 2 skulle låses opp.

Nærmest på slaget 18.00 ble pakken låst opp i Steam. Og så ble det stille. Ingenting skjedde.

I løpet av et par timer begynte ting derimot å skje. Vel, for de fleste begynte det å skje at Steam mente at deres servere var overbelastet, så det var ikke mulig å starte spillet.

Slik fortsatte det for de fleste i en times tid, før etter hvert en svært treg nedlasting begynte.

Ødelagte brett
Når denne endelig var ferdig, kastet folk seg over de nye brettene. Eller... det var det de forsøkte seg på i alle fall. For svært mange som lastet ned oppdateringene fant raskt ut at oppdateringen var ødelagt. Det gikk rett og slett ikke an å laste de nye brettene. Hele spillet krasjet hver gang en forsøkte på noe slik.

På diverse forum begynte forskjellige løsninger å dukke opp. Noen påsto de fungerte. De fleste benektet løsningen. For eksempel var det mange som anbefalte å kjøre en integritetssjekk, blant annet Infinity Wards Robert Bowling anbefalte dette, bedre kjent som «fourzerotwo» (av enkelte kalt klovnen for sine goddagmann-økseskaft-svar).

For de færreste fungerte derimot dette. De nye brettene var derimot like korrupte.

Fjernet funksjoner i oppdatering
Det Infinity Ward derimot hadde klart å gjøre var å fjerne flere spillmoduser fra spillet - uten at noen hadde blitt informert om det på forhånd.

Spekulasjonene begynte å gå høyt om alle de tidligere kompetente utviklerne i Infinity Ward har forsvunnet, og de som satt igjen ikke var i stand til legge til nye elementer i spillet uten å fjerne andre ting.

Konspirasjonsteorier fra sure spillere tror du kanskje.

Bekrefter det onde tunger sier
Men så kommer fourzerotwo på banen og bekrefter det hele: «Thats understandable, thanks for the feedback. It may return as it's own playlist in the future, once we remove the Resurgence lists», skriv han i natt til en frustrert bruker. Infinity Ward har altså uten å si ifra fjernet spillmoduser fra verdens mest populære skytespill, fordi de ikke har klart å lage en skikkelig utvidelsespakke.

Om dette er første gang en utvidelsespakke til et spill, som koster over hundrelappen, faktisk har fjernet funksjoner fra spillet er ikke klart. Om vi kjenner amerikanerne rett, så betyr dette trolig massesøksmål.

Og selv om spillet nå har blitt dyttet ut i en ny versjon, har de ikke satt en midlertidig stopper for all juksingen, slik de har gjort ved tidligere oppdateringer. Like mange juksere som før oppdateringen.

Slik fikser du problemet
Men uansett: Om du er en av de som har opplevd at Resurgance Pack-brettene ikke fungerer etter oppdateringen i går, her er løsningen:

  • Skru av Steam skikkelig, ikke bare minimer
  • Go til C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps eller C:\Program Files\Steam\steamapps (32/64 bit)
  • Slett: «call of duty modern warfare 2 resurgence pack.gcf»
  • Slett: «call of duty modern warfare 2 resurgence pack.ncf»
  • Skru på Steam > åpne egenskapene/properties til Modern Warfare Multiplayer> local files/lokale filer> verify integrity/kontroller filintegritet
  • Når dette er gjort vil Resurgance Pack laste seg ned på nytt - denne gangen uten korrupte filer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere