RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik filmet skoleeleven jenter som dusjet

Foto: Thomas Rusek (Nordlys)
Sist oppdatert:
Har skjedd flere ganger i fjor og i år. Tre personer siktet av politiet.

Både i forrige skoleår og i høst skal en elev ved Tromsdalen videregående skole i skjul ha filmet sine medelever mens de dusjet etter trening i Tromsøhallen.

En konstruksjon i taket gjør at det blir naturlige åpninger mellom garderobene. De ble opprinnelig tettet med kiler. Disse har blitt fjernet og gjort det mulig å filme jentene mens de dusjet.

Torsdag i forrige uke ble han avslørt av jentene. Skolen har nå anmeldt eleven og hendelsen til politiet, som har igangsatt etterforskning av saken.

- Gutten har stått i nabogarderoben og funnet et punkt i garderobeveggen som har gitt innsyn til jentenes dusjer. Der har han holdt sin mobiltelefon og filmet jenter som sto i dusjen etter trening. Jentene oppdaget selv dette på torsdag, og meldte fra til oss, sier Inge Takøy, pedagogisk leder ved Tromsdalen videregående skole, til Nordlys.

Mest lest i Nettavisen:

Flere ganger
Skolen gjorde øyeblikkelig egne tiltak for å bringe på det rene hva som hadde skjedd.

- Vi har rimelig god oversikt over hva som er fakta i hendelsen på torsdag. Vi har i etterkant avdekket at også dette har skjedd mer enn én gang, både i høst og i forrige skoleår, fortsetter han.

Flere elever var til stede mens filmingen pågikk, uten å gripe inn.

- Andre elever har observert dette, uten å gjøre hva de burde ha gjort. Det har de også innrømt og beklaget i ettertid, sier Inge Takøy.

Tromsdalen videregående skole har linjer for idrettsfag med toppidrett og studiespesialisering med toppidrett. Ifølge skolelederen skal jenter fra begge linjene være blant de fornærmede i saken.

Tre siktet i saken
Politiet jobber nå blant annet med å kartlegge hvor mange ganger jentene har blitt filmet. I alt tre elever er nå mistenkt for brudd på straffelovens paragraf 390a - for å ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd ha krenket en annen persons fred.

- Det er tre personer som har status som mistenkt i saken. To av dem er over 18 år gamle, mens den tredje er under 18 år, sier politioverbetjent Jarle Johnsen, som er konstituert leder ved kriminalvakten i Tromsø.

- Vi håper at etterforskningen skal kunne gi svar på hvor stort omfang det er snakk om. De opplysningene vi sitter på nå tyder på at det er relativt mange fornærmede, sier Johnsen til Nordlys.

- Ikke spredt
Skolen følger saken opp overfor elevene.

- Foreldrene har fått informasjon om hva som har skjedd, og vi har hatt flere møter med begge partene i saken. Vi kommer til å gi en reaksjon gjennom våre egne sanksjonsmekanismer, sier Inge Takøy.

Filmene av de dusjende jentene skal etter det Takøy vet ikke være videreformidlet eller spredt.

- Dette er en svært alvorlig sak, og den hadde vært enda mer alvorlig dersom filmene hadde blitt lagt ut på internett eller spredt på andre måter. Men alt som er foretatt av filming er nå slettet, og vi har ingen indikasjoner på at de er videreformidlet.

Tatt ut av undervisning
De involverte guttene er også tatt ut av den aktuelle treningsgruppen, og har ikke lenger undervisning sammen med de fornærmede jentene.

- De har vært tatt ut av gruppen og trent med alternative grupper den siste tiden.

Mer fra Nettavisen:

- Vil det bli en permanent ordning?

- På et eller annet tidspunkt blir vi nødt til å gå tilbake til de normale ordningene. Når det skal skje er enda ikke vurdert, sier Takøy.

Tromsdalen videregående skole har også meldt fra om hendelsen til Tromsø kommune, som er eier av Tromsøhallen.

- Vi har bedt dem om å utbedre garderobene sånn at muligheten for at dette skal skje flere ganger blir eliminert, sier den pedagogiske lederen ved Tromsdalen videregående skole.

- Utbedrer umiddelbart
Det skjer ganske så raskt.

- Dette skal vi gjøre noe med øyeblikkelig. Vi kan ikke ha det sånn at man kan kikke mellom garderobene, sier en meget bestemt seksjonsleder for kultur og idrett i Tromsø kommune, Øyvind Jørgensen.

- Jeg fikk beskjed om dette i går. I dag er vi i møter oppe i Tromsøhallen, og i morgen (torsdag) blir hullene tettet.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere