*Nettavisen* Nyheter.

Slik finner du det du trenger

Foto: Marius S. Eltervaag (Mobili Media AS)

Har du lyst på nye programmer til din Android? Her er guiden du trenger.

06.06.10 08:31

Det er ekstremt lett å finne nye programmer du kan laste ned til din Android-telefon slik som Sony Ericsson Xperia X10 Mini, men hvilke skal du egentlig velge? Starter du Android-markedet vil du få mange forslag, men det kan ta både tid og mye prøving før du finner de programmene du egentlig trenger.

En mulighet er å besøke den søkbare oversikten Androlib, som har en kort forklaring av de aller fleste programmene du kan finne til din telefon. Svært mange av programmene har også tilknyttet seg anmeldelser og omtale slik som Podkast-programmet som du finner her.

Vil du ha en litt mer avansert løsning kan Cyrket være løsningen. Her foretas en analyse av markedet og gir deg tips til hvilke programmer som kan passe basert på hva andre laster ned, og mener. Det kan ta tid å lete fram juvelene, men det er tid du får betalt for ved at du får veldig gode applikasjoner på telefonen.

Appstorehq samler opp anmeldelser fra rundt omkring på nettet, og gir deg de aller hotteste og beste. En grei og fin oversikt. Ellers kan du også sjekke ut Appbot, som gir deg muligens den fineste siden for å sjekke ut hvilke Android-applikasjoner som gjelder.

Foreløpig er det dårlig med norske sider som anmelder og ranker applikasjoner, men det betyr ikke at det ikke finnes norske programmer. Se bare her.

Det kan også være verdt å sjekke ut Gizmodo i ny og ne. De har ofte saker som dette: This month's best Android apps.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.