*Nettavisen* Nyheter.

Slik finner du G-punktet

G-punktet har vært gjenstand for spekulasjon og myter i mange år. Lurer du på hvor det er, og hva det er? Svarene finner du her i vår guide.

Noen kvinner vil fortelle deg at stimulering av dette sensitive området gir deg helt fantastiske orgasmer. Andre sier at følelsen er ubehagelig. Andre kvinner igjen vil ganske enkelt si - hvilket G-punkt, jeg har ikke et!

Hvor er det?
Hvis du har et - og da mener jeg HVIS - så er det ca. 2-5 cm inne i vagina på den fremre veggen. Du skal kunne ta på det med fingeren din, men hvis du ikke er opphisset er det bare på størrelse med en ert og vanskeligere å lokalisere. Når du blir opphisset øker det i størrelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

G-punktet er egentlig ikke et punkt, men mer en sone eller område. Hvis du ønsker å utforske og finne ut om du har et slikt område, vil du finne at vevet eller strukturen i vaginaveggene generelt er glatte og myke. Til sammenligning føles G-punkt sonen røffere, mer lik strukturen på en valnøtt.

Hva er det?
For mange kvinner er det et veldig erotisk og sensitivt område som sørger for timer med endeløs nytelse. For andre er det som en knudret knott som ved for mye stimulering oppleves som ubehagelig. Og som allerede nevnt, noen kvinner ser ikke ut til å ha et slikt område i det hele tatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den mest populære teorien om hva det er er temmelig komplisert:
Det tidlig utviklede fosteret har potensiale til å utvikle enten mannlige eller kvinnelig kjønnsorganer avhengig av tilstedeværelsen av et Y kromosom. Hvis du har XX kromosomer vil du utvikle deg som jente med en vagina, klitoris, livmor etc. Hvis du har XY kromosomer vil de samme cellene utvikle mannlige kjønnsorganer, en penis, testikler og prostata.

Siden begge kjønn har de samme cellene til å begynne med mener forskerne at G-punktet utvikles fra det ubrukte prostatavevet. Hvis dette er tilfelle ville dette forklare sensitiviteten og responsen (vi vet at den mannlige prostataen er veldig sensitiv). Det ville også forklare den store variasjonen i størrelse med noen vevsavleiringer så små at de er umerkelige.

Hva gjør man med det?
Når du har funnet ut om du har et G-punkt eller ikke må du finne ut om du har et som gir deg lyst og fornøyelse eller om det bare er plagsomt og irriterende. Stimuleringen som vanligvis virker opphissende er en slags stryking.

Seksuelle mestere anbefaler å føre inn pekefingeren til omtrent det andre knokeleddet og gjøre en ´kom her´ bevegelse mot forsiden av vaginaveggen. Du må eksperimentere med press og lengde av stryk for å finne ut hva som føles best for deg. Det er viktig at du føler deg opphisset først, og det er også verdt å notere seg at mange kvinner sier at sensitiviteten varierer til forskjellige tider i måneden.

Det er ganske vanlig at den første følelsen er at du trenger å tisse. Dette kan være fordi punktet eller sonen er lokalisert på den fremre veggen og at du derfor også presser på blæren. Du kan sjekke dette ved å være sikker på at blæren din er tømt for deretter å se hvordan det føles. De første gangene føles det kanskje litt rart, men mange kvinner har sagt at litt utholdenhet er mer enn verdt det.

Klikk på bildet for å forstørre.

Føl det ved samleie
Om du føler stimulering ved samleie eller ei er avhengig av størrelsen og eksakt lokalisering av G-punktet ditt. Det er mest sannsynlig at du føler noe hvis du hever bekkenet ditt. En annen populær stilling er å stille seg på alle fire eller å bøye seg forover fra en stående posisjon for penetrering bakfra. Deretter må du eksperimentere for deg selv.

Et avsluttende ord om emnet
Husk at vi alle er unike. Du kan ha et sensitivt G-punkt eller ikke. Hvis du ønsker å utforske det gjør det med lett sinn - ikke gjør det til et hellig gral. Det er mange måter å nyte seksualiteten din på, G-punktet er bare en av dem.

Kilde: BBC Healt – Sex and sexual health

Relaterte linker fra Klikk.no:
Kvinnens erogene soner
Sex for egen hånd
Kvinnens orgasme
Mannens erogene soner
Mannens 5 typer orgasme

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.