RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik finner du kvinnens erogene soner

Sist oppdatert:
Det finnes mange måter å stimulere en kvinnes erogene soner på. Kyssing, slikking, lette klyp på de riktige stedene – her er tipsene til hvordan du gir henne en orgasme hun sent vil glemme...

Kvinnens sanseorganer
I dagligtalen mener vi med "erogene soner" en hvilken som helst kroppsdel som utløser seksuell opphisselse når den stimuleres. Forrige gang gikk vi gjennom mannens 11 erogene soner . Nå skal vi se nærmere på hvordan du kan vekke kvinnens sanseorganer.

De viktigste erogene sonene foran og på sidene av kvinnens kropp er innsiden av armene, brystene og brystvortene, livet, området omkring kjønnsorganene, og lårene. Issen, ørene, kinnene, leppene, øyelokkene, halsen og nakken vil også reagere erotisk på forsiktig berøring og kyss.

Det finnes mange måter å stimulere en kvinnes erogene soner på, f.eks. at man kysser, slikker, biter, klyper lett, knar, gnir, børster, kjæler og klemmer. Du kan f.eks. stimulere håret og hodet hennes ved å holde håret hennes og kjærtegne hodet med fingertuppene, og suge og bite forsiktig i leppene hennes.

En sensuell massasje er også en utmerket fremgangsmåte å oppdage hennes mindre åpenbare erogene soner, og finne ut hvordan hun liker å bli berørt på disse stedene. Det er viktig å sørge for varme, behagelig omgivelser og tilby henne gjerne å ta seg et varmt, nedstressende og avslappende bad mens du gjør i stand rommet med levende lys, krydret røkelse og dempet belysning. Mens massasjen pågår bruker du intuisjonen din til å lede deg frem til de områdene som trenger særlig oppmerksomhet, og forsikrer deg om at du viser begge sider av kroppen like stor interesse.

Kvinnens orgasme
Orgasme oppleves svært forskjellig for menn og kvinner, og ingen kan virkelig vite hvordan det å elske kjennes for den andre. Hos menn er vanligvis den beste delen av elskov den intense opphisselsen ved utløsningen, så deres seksuelle mål er å nå den toppen, og dit kan de komme svært raskt.

Kvinner, derimot, trenger som regel mer tid og stimulering før den seksuelle energien vekkes. I tillegg til at det tar lengre tid for kvinner å bli seksuelt opphisset, opplever de orgasme på en rekke andre måter, alt fra den vare og forsiktige til den eksplosive. Opplevelsen varierer fra kvinne til kvinne, og for hver enkelt er den avhengig av det følelsesmessige, mentale og fysiske velværet.

Kvinnens orgasme er blitt delt inn i to typer, klitorisorgasme og vaginalorgasme. En klitorisorgasme er resultatet av klitorisstimulering, og merkes i området rundt kjønnsorganene. En vaginal orgasme kan utløses ved stimulering av skjeden og G-punktet, og kjennes dypere i kroppen, som en serie med bølger.

Kvinnens ejakulasjon
Ejakulasjon er ikke forbeholdt menn alene - enkelte kvinner er også i stand til det når de er svært opphisset! Ved seksuell opphisselse dannes den første smørende væsken fra skjedeveggen og kalles "det første vannet"; "det andre vannet" utsondres under orgasmen. "Det tredje vannet" er en ejakulasjonsvæske som muligens frigjøres fra kjertler i svampelegemet rundt urinrøret. De fleste kvinner opplever aldri denne frigjøringen fordi følelsen får det til å kjennes som de urinerer, og dermed holder de igjen. Ejakulasjonen kan produsere varierende mengder klar, nesten vandig væske.

Ifølge The Tao of Sexology er de ni nivåene i kvinnens orgasme:
Nivå 1:
Hun sukker, puster tungt og utsondrer spytt.
Nivå 2: Hun strekker ut tungen når hun kysser mannen.
Nivå 3: Musklene hennes aktiveres, og hun griper tak i og holder han fast.
Nivå 4: Sammentrekningene i skjeden starter, og sekretene begynner å renne.
Nivå 5: Leddene hennes blir løsere, og hun biter mannen.
Nivå 6: Hun bølger og roterer og slår armene og bena rundt han.
Nivå 7: Blodet "bruser" og hun prøver å berøre han overalt.
Nivå 8: Musklene hennes slapper av, og hun biter og napper i brystvortene hans.
Nivå 9: Hun hengir seg fullstendig til mannen og åpner opp.

Kilde: Guddommelig sex, Caroline Aldred, Hilt & Hansteen

Relaterte linker fra Klikk.no:
Slik tenner du partneren din!
Mannens 5 typer orgasme
Når orgasmen uteblir
Sex for egen hånd!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere