*Nettavisen* Nyheter.

Slik forbereder vi oss på høsten

Foto: Crestock

Side2-redaksjonen har klare planer for årstiden som kom brått i år.

(SIDE2): Det har strengt tatt vært en kort sommer her til lands i år, og mange føler seg ikke akkurat mettet på sol, strand og slaraffenliv riktig ennå. Men værgudenes nådeløs røster har talt og høsten er over oss som en tungt, klam og regnvåt sky.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Så hvordan går man den nye årstiden best mulig i møte?

Her er Side2-redaksjonens beste høsttips:

Gaute Tyssebotn, redaktør:

- Jeg oppdaterer meg på ryktene og overgangene i Premier League og teller ned til en del etterlengtede bøker kommer i hyllene. Det er også av en viss interesse å trene en del slik at jeg ikke blir rundingsbøye på fotballtreninga. Jeg satser også på en del flere fisketurer, og utveksler en rekke jaktskrøner med min far som på denne tiden teller ned til jaktstart.

- I tillegg er høsten ofte tiden da hitmaskinen Bruce Springsteen offentliggjør neste års konserter, så det er en god anledning til å ta noen øl med gamle venner og legge planer for kommende gutteturer. Denne høsten har jeg også planer om å gruse fotograf Paul Weaver i det han måtte komme opp med på Playstation 3, noe jeg regner med går greit.

Michael Jones, musikkjournalist:
– Høstens gleder: Premier League starter igjen. Ahhhhh. Det blir igjen sosialt akseptabelt å sitte inne hele kvelden for å spille gitar og/eller data. Bladene får morsomme farger og faller ned. Like fascinerende hvert år!

Camilla Flaatten, journalist:
– Trening står på dagsplanen igjen og da på treningssenter – spinning og yoga er høstfavorittene. Jeg merker at jeg ønsker meg strikkeplagg, tykke gensere, skjerf, luer – koseplagg.

– Morsomme bøker, nye tv-serier og filmer er et must om høsten, og jeg merker at særlig film igjen begynner å bli en del av «inne-kose-på-kvelden»-tingene å gjøre. God rødvin sammen med en god bok er alltid en vinner.

HVA ER DITT BESTE HØSTTIPS? Send oss en mail her!

Trine Rasmussen, journalist:
– Jeg har en liste over aktuelle ting: Finner fram håndarbeidet, hekler romantiske duker, skjerf, luer, vanter, tøfler. Baker sommerboller og fyller opp fryseren, tenner stearinlys i hver en krok, rydder i klesskapet og finner fram deilige skjerf, kule luer og tykke ullgensere, koser meg med pledd på sofaen.

– Tar peeling i huden, for å få en «ren» hud igjen, fyller badekaret (hvis du har) med vann og deilige duftende badeskum, farger håret mørkt igjen, finner fram den mørke sminken igjen, nå er det tid for et mystisk og sotet blikk, pynter kjøkkenbenken med klokker fulle av muffins (gjerne fake) og deilige hjemmelaget cookies og fyller skapet med kaffe og te.

Elisabeth Gilje, mote- og skjønnhetsjournalist:
– Det har jo vært høst ganske lenge allerede ... Jeg har tatt fram strikketøyet. Det er en aktivitet jeg forbinder med høsten. Nå som jeg har vært syk har jeg strikket en genser til hunden min. Sokker neste. Man kan aldri ha nok hjemmestrikkede ullsokker når man bor i Norge.

– Ellers har jeg planlagt å jogge meg inn i høsten. Jeg har ikke trent på lenge pga. sykdom, men har vært og målt føttene mine for å finne ideelle løpesko og skal sammen med en venninne begynne å jogge tre dager i uken rundt Tøyenparken.

Linn de Lange, journalist:
– Jeg forbinder høsten med rutiner, og selv om jeg har trent jevnlig i sommer blir det mer strikt i høst når hverdagen igjen er her.

– Et varmt, stort pledd å forsvinne i på sofaen, gode bøker, tv-serier, rødvin, mørke kvelder, ny garderobe, studiestart, byturer med venninner, stearinlys, et imaginært badekar siden jeg ikke har det hjemme, helgeturer og mørk sjokolade. Det er mye å mislike med høsten etter en sommer med dårlig vær, men en ting jeg gleder meg til er mørke kvelder.

God høst!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.