Slik forfører du på Twitter

Foto: Crestock (Crestock)

De nye datereglene.

(SIDE2): I disse dager skjer ekstremt mye kommunikasjon over nettet.

Nettsteder som Myspace, Nettby, Facebook og ikke minst Twitter har blitt nye arenaer å utfolde seg på, og mange bruker også dette aktivt i jakten på en kjæreste.

Men ikke tro du slipper unna med mer, bare fordi du sitter bak et tastatur.

Askmen har samlet noen tips til nettflørtere om hvordan man tar seg best ut på Twitter - der du har 140 tegn til rådighet til å vise hvem du er.

«Be the followed, not the follower»
Samme prinsipp som å spille kostbar, men her må du legge større innsats i at de faktisk skal følge din mikroblogg. Du må ha en konto som er morsom og interessant nok til at motparten vil lese den. Det er nemlig mye bedre enn at du følger manisk med på deres.

Ikke tweet kjedelige ting
Å skrive at «det er tomt for ketchup» viser ikke annet at du skriker om oppmerksomhet, så hold deg til konkrete ting. Andre uakseptable og lite strategiske ytringer er de seksuelt ladede og generell ypping. Heller ikke twitre i frustrasjon eller sinne.

Ikke overdriv
I samme tråd som Facebook-statuslinjen blir Twitter ofte overbrukt. Når andre logger på og ser dine oppdateringer dekke over halvparten av siden, tyder det på at du tilbringer altfor mye tid foran PC-en. Det kan også tyde på at du lyver om ditt fantastiske liv, så brems frekvensen av skrytemeldinger.

Ikke bli for intim
Tenk deg at det å twittre er som å klatre opp på en talerstol for å snakke i fem sekunder. Det er rett og slett noen ting man ikke trenger å dele med andre og sex er øverst på den lista. De aller, aller fleste er uansett ikke interessert i å høre om din siste erobring og du risikerer dessuten å fornærme personen det gjelder. Vis takt og klasse, som ellers i livet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.