Gå til sidens hovedinnhold

Slik forsvarer han «selfien»

Forsvarer det omstridte gruppebildet.

(Nettavisen/NTB): Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt tok en såkalt «selfie» sammen med USAs president Barack Obama og britenes statsminister David Cameron på tribunen under minnemarkeringen for Nelson Mandela.

Alle tre ser tilsynelatende ut til å hygge seg mens de smiler til mobilkameraet. Men gruppebildet har blitt omtalt som usmakelig og upassende av kritiske røster.

Nå går David Cameron ut og forklarer hvorfor han deltok i den såkalte selfien. Cameron skal ha sagt at «selfien» var et bevis på at selv etter sin død, makter Mandela «å bringe folk sammen».

- Høflig å svare ja
Den danske statsministeren er svigerdatter til tidligere Labour-leder Neil Kinnock, og da hun spurte om et gruppebilde, «så var det bare høflig å svare ja,» sa Cameron til parlamentarikere onsdag, ifølge Daily Mail.

Medier over hele verden har omtalt gruppebildet som viser at de to mektige lederne Obama og Cameron, som åpenbart hygger seg med den danske statsministeren.

Spøkte med Cameron
Hendelsen gikk heller ikke de britiske parlamentarikerne hus forbi. Under en spørretime med Cameron onsdag, spurte parlamentarikeren Martin Horwood (Lib Dem) om statsministeren «hadde funnet muligheten til å diskutere internasjonal mobilbruk med noen andre europeiske regjeringssjefer i løpet av de siste dagene».

- Man kan si på en indirekte måte. Man bør alltid huske at TV-kameraene alltid er på, svarte Cameron.

- Men til mitt forsvar så må jeg si at Nelson Mandela har spilt en usedvanlig rolle både mens han var i live og etter sin død, i å bringe folk sammen. Selvfølgelig når et medlem av Kinnock-familien spurte meg om et bilde, så mente jeg det rett og slett var høflig å svare ja, sa Cameron.

Glødet på Twitter
Sosiale medier glødet tirsdag ettermiddag da nyhetsbyrået AFP sendte ut et bilde hvor Helle Thorning-Schmidt ble knipset idet hun tok selvportrettet sammen med USAs president Barack Obama og Storbritannias statsminister David Cameron.

På Twitter mente noen at det var upassende å ta en slik smilende «selfie» ved en slik anledning. Andre humret over at byråfotografen som fanget begivenheten, ikke gjenkjente Thorning-Schmidt, men kun omtalte henne som «uidentifisert». Andre igjen merket seg at Obamas kone Michelle ikke virket særlig glad.

Oxford Dictionaries har kåret «selfie» til årets ord i 2013. En selfie er definert som et selvportrett, vanligvis tatt med mobil eller webkamera.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken