*Nettavisen* Nyheter.

Slik frister trenings- kjedene

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

SATS vil blant annet kjøpe deg med en iPod.

07.01.09 21:37

(SIDE2): Treningssentrene går langt i å få deg til å bli medlem i januar.

- Vi forventer mellom 7000 og 10 000 nye medlemmer i januar og disse kan velge mellom iPod eller pulsklokke, sier informasjonsansvarlig Andreas Bakke til Side2. Så langt ser det ut til at iPoden er mest populær, men vi er spent på hvordan dette utvikler seg.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Den store kjeden går altså langt i få deg ut av sofaen og inn på treningssentret i den mest travle tiden for treningsbransjen. Etter jul er det nok av folk som er motivert for trening og erfaringsmessig er januar den aller største innmeldingsmåneden for de fleste treningssentre rundt om i landet.

- Vi har nå en tredobling av antall nye medlemmer i forhold til en vanlig måned. Det blir satt opp ekstratimer, forteller Bakke.

Ikke redd for å bruke penger
- Men er ikke dette et dyrt alternativ å lokke medlemmer til SATS med slike luksuriøse gaver?

- For oss er det uansett viktig å hjelpe folk inn i en regelmessig treningsvane. SATS er tjent med motiverte medlemmer, som trener regelmessig. Da fortsetter de å være medlemmer hos oss og vi er derfor ikke redd for å bruke noen ekstra kroner på teknologi som kan trigge trening og bidra til å holde på motivasjonen, forklarer Bakke.

Av de mange januartrenerne er det mange som faller fra etter hvert så kjeden vil nok mest sannsynlig tjene godt på å dele ut gratis iPods til rundt 350 kroner stykket likevel. Melder du deg inn i SATS så binder du deg for minst et år. Tall som Side2 hentet in i 2005 viste at hele 15 prosent av de 80.000 medlemmene SATS hadde den gangen trente sjelden eller aldri.

LES SAKEN: Vi kaster bort 60 millioner

Side2 ringer også Elixia for å sjekke pågangen og tilbudene der.

Gratis trening
De har kun tilbud fram til midten av januar, men gir bort 14 dager fri trening og to timer med personlig trener som er verdt 850 kroner.

- De to Personlig Trener timene gir vi bort for å hjelpe våre medlemmer i gang, sikre at de trener riktig og sørge for at de blir tatt godt imot hos oss, sier Merethe Hermansen i ELIXIA.

ELIXIA syns det er vanskelig å anslå akkurat hvor mange som kommer til å benytte seg av kampanjen eller melde seg inn i løpet av januar.

- Når det gjelder hvor mange vi forventer at melder seg inn i januar er dette litt vanskelig å anslå, men vi forventer stor interesse for å melde seg inn. Januar er den måneden i året hvor vi merker aller størst interesse for å starte treningen, sier Hermansen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

På treningssentret Spenst får du en bag og en «kom i gang motivasjonsguide» på kjøpet.

- De som er flinke til å trene får også ulike premier etter hvert, sier kjedesjef for Spenst, Eirin Stuhaug Bolle. Treningskjeden holder til i de fleste små og mellomstore byer og tettsteder i Norge som blant annet Alta, Førde, Jessheim, Mo i Rana og Larvik.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sympatisk pris
På treningshuset i Oslo fristes det med en gratis prøveuke til alle som vil teste ut timer i uke 3. Ellers har de ingen kampanjetilbud.

Prisene på treningssentrene er helt individuelle, alt avhengig av om du har en bedriftsavtale, er student, alder også videre. Det kommer også an på om du skal trene ved flere sentre eller ikke. Prisen på ELIXIA og SATS ligger på rundt 550-650 kroner i måneden, mens både Treningshuset og Spenst opererer med en rimeligere månedspris.

Både JIMU, Krønsj og Oxigeno har sentre i Oslo og på JIMU kan du trene fra kroner 79 i måneden! På Oxigeno kan du trene i to måneder gratis dersom du melder deg inn før 11. januar. Da er du også med i trekningen om to års gratis medlemskap.

På treningssentret Krønsj på Grünerløkka i Oslo har de ingen kampanjetilbud, men månedsprisen ligger på sympatiske 450 kroner og de har heller ingen bindingstid, med to måneder oppsigelsestid.

Ingen av treningssentrene har innmeldingsavgift i januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.