RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Microsoft

Slik fungerer Xbox 360

Sist oppdatert:
Xbox 360 blir en vidunderlig maskin for alle som driver med alt annet mens de spiller spill.

Xbox 360 er Microsoft sin nye konsoll og den første som har trådløse kontroller fra dag en. Du trenger ingen dings foran på maskinen, alt er integrert og klart for bruk. Utseendet er kjent, men hvordan Ring of Light fungerer har ikke Microsoft fortalt noe særlig om.

En fjerdedel av sirkelen lyser når det skjer noe på Live-kontoen til en av opptil fire spillere. Det være seg en invitasjon til å bli med på et spill, en ny melding eller noe helt annet. Lyser den fjerdedelen som tilsvarer din kontroll på maskinen, betyr det at du har kontakt.

Det nye grensesnittet er sømløst integrert, alltid lett tilgjenglig og enkelt å navigere. Det har mange menyer og du kan stille på mye mer enn før. Blant annet blir maskinen alle unges mareritt. Foreldre kan detaljstyre hva slags innhold som er lov og ikke lov, og det er mulig med flere kontoer.

Mediamenyene er kraftig utvidet. Du kan spille av musikk som enten er lagret på maskinen eller eksternt. Via USB-portene kan du koble til MP3-spillere, mens Windows XP-maskiner kan sende musikk trådløst til maskinen. Video kan også streames fra datamaskinen, men du får ikke lagret film på 360.

Musikken du har på konsollen kan overskrive lydsporet i spillene. Har du lyst på noe annet enn utviklernes musikkvalg, er det fritt frem. Dette støttes også når dere spiller flere sammen, forutsatt at alle er enige om hvilken musikk som skal spilles.

Menyene som har noe med Live å gjøre, er mange og detaljerte. Den største nyheten er at det lagres mye mer innformasjon om spilleren. Hva du har klart i ulike spill, hvor god du er og et personlig bilde er bare noe av det som lagres. Men det mest interessante er at du kan sende inn tilbakemeldinger på andre spillere, omtrent som på eBay. Jo triveligere du er jo flere stjerner får du. Denne informasjonen gjør det lettere å velge alrighte motspillere.

Microsoft har også funnet plass til en meldingstjeneste. Den fungerer bare internt på Live, og plages ikke av spam eller lignende. Ulike ikoner betyr forskjellige ting, og du kan filtrere bort uønskede typer meldinger.

Vennelisten er blitt mer detaljert. Blant annet har MSN-lignende statusikoner blitt implementert. Du kan også bruke vennelisten til å lage en egen toppliste for og se hvem som er best i flokken. Dette støttes både av Xbox Arcade-spillene og vanlige 360-spill.

Snakking, som til nå bare har vært tilgjenglig mens du spiller, kan brukes hele tiden. Sitter du fast i et spill, kan du for eksempel spørre en av vennene dine om hjelp.

Dagens versjon av Xbox Live krever at du starter et bestemt spill for å få informasjon om nytt innhold til det. Nå husker maskinen hvilke spill du har, og Marketplace-tjenesten holder oversikt over nytt innhold til hele spillsamlingen din. Koster innholdet penger, er kredittkortinformasjonen lagret sammen med profilen din. Det å handle er lett som en plett.

360 er en maskin med spennende muligheter vi gleder oss til å ta i bruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere