Gå til sidens hovedinnhold

Slik gikk denne feiringen

Boliger i brann, knivstikkinger, og vold ble det også denne nyttårsaften. Her er oversikten.

På Stjørdalen måtte tre personer, en hund og et marsvin rømme eneboligen etter at det oppsto brann natt til fredag.

- Alle kom seg ut i god behold. Hva som er årsaken til ulykken er for tidlig å si, sier operasjonsleder Leif Gundersen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

Fredag morgen slukket brannvesenet i Oslo en brann på Grünerløkka. Operasjonsleder ved Oslo politidistrikt opplyser til Nettavisen av det ikke har kommet noen til skade i brannen.

Samtidig vil Sentralvakta i Oslo forsøke å avhøre to personer som har blitt knivstukket utenfor utestedet Yatzi i Nedre Slottsgate. De to hadde selv kommet seg til legevakten, der de ba om å få snakke med politiet. Fredag morgen ble den ene behandlet ved Ullevål sykehus, mens den andre ble behandlet for stikkskadene ved legevakten.

- Vi har ikke fått snakket ordentlig med de to fornærmede i saken. De to mennene fortalte politiet i natt at det hadde vært håndgemeng mellom to grupperinger utenfor Yatzi. Hva slags grupperinger er ukjent. En av mennene hadde knivstukket de to fornærmede, sier vaktleder Tone Berland til Nettavisen.

Brann i rekkehus
NTB melder tidlig fredag morgen hadde ingen meldt om alvorlige branner.

Likevel: På Konnerud i Drammen tok det fyr i en rekkehusleilighet rett etter midnatt. Brannvesenet var på plass etter kort tid og fikk raskt kontroll, skriver Drammens Tidende.

– Det er brannskader i andre etasje og på loftet. Underetasjen er tilnærmet uskadd, men det vil nok bli vannskader, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Søndre Buskerud politidistrikt. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Ti evakueres
I Sandnes i Rogaland måtte ti personer evakueres etter at det begynte å brenne i boligen deres rett før klokken fire natt til fredag. Politiet opplyser at det er skader inne og utvendig, men at brannvesenet raskt fikk kontroll.

– En person ble sendt til legevakt for kontroll, men ble raskt utskrevet, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til NTB.

I Leirvik på Stord skal det rett etter midnatt ha blitt sendt opp flere nødraketter, melder avisa Sunnhordland. Politiet har imidlertid ikke noe kjennskap til saken.

Småbranner i søppeldunker
I Bergen har politiet måttet ta seg av fulle folk og en del småbranner i søppeldunker. En ubebodd arbeidsbrakke på et anleggsområde tok fyr, men det hele har så langt vært udramatisk.

Brannvakta i byen forteller at de har hatt i underkant av tjue tilfeller, og ikke rykket ut på alle. Brann i papirkonteinere og søppeldunker har vært det vanligste.

Heller ikke brannvakta i Oslo meldte om noe annet enn små tilløp til brann i søppel- og papirkonteinere før den mindre brannen på Grünerløkka.

I Trondheim melder politiet også om mange feststemte folk ute i kulden, men ingen alvorlige episoder. Brannvakta i byen melder om en del branntilløp i postkassestativer i tillegg til søppeldunkene.

Bilbrann
Brannvesenet i Trondheim rykket også ut på en bilbrann, men dette skal ikke være relatert til nyttårsfeiringen.

I Ørsta brant et gammelt stabbur ned på kvelden på nyttårsaften, trolig antent av fyrverkeri, skriver avisa Møre. Stabburet skal ha vært rundt 100 år gammelt.

Også politiet i Østfold har hatt mye å henge fingrene i på årets første natt.

Det dreier seg om festbråk, legemsbeskadigelse og flere tilfeller av promillekjøring. Både på Hvaler og i Moss har det vært tilløp til brann i søppelkonteinere.

Brannvesenet i Stavanger har også hatt mange utrykninger i løpet av natten, men også i oljebyen dreier det seg om små og udramatiske branner i søppeldunker.

Kollisjon
I Sandefjord kolliderte to biler like før midnatt. I en av dem satt det fem jenter i 20-årsalderen, men ingen skal ha kommet alvorlig til skade, melder Sandefjords Blad.

I Ålesund melder politiet om mye uvettig avfyring av raketter fra både balkonger og fra biler, men ingen ulykker har skjedd i forbindelse med disse episodene. To menn er imidlertid sendt til sykehus etter et slagsmål utenfor et utested i byen. En mann er pågrepet i forbindelse med slagsmålet.

I Oslo leter politiet etter en mann som ranet en drosjesjåfør. Ved femtiden fredag morgen var ingen pågrepet i saken.

I tretiden natt til fredag fikk legevakten i Oslo inn tre personer som skal ha blitt knivstukket, men politiet kjenner ennå ikke til omfanget eller hvor i byen knivstikkingen skjedde. I forbindelse med nyttårsfeiringen ellers har politiet i hovedstaden ikke noen alvorlige episoder å melde om bortsett fra mye fyll og bråk.

Stille i nord
Fra politiet i Nord-Norge meldes det om samme tendenser som ellers i landet: Masse feststemte mennesker, mye fyll, mange små tilløp til brann i søppelkasser- og konteinere, men ingen alvorlige forhold.

Nattens mer originale episode fant sted på Klyve i Skien like før klokken halv fem. En krangel mellom et ungt par førte til at den kvinnelige parten bet sin svigermor da denne blandet seg inn i krangelen. Den unge kvinnen ble deretter kjørt hjem av politiet til sin egen familie, opplyser operasjonsleder Elise Gotliebsen i Telemark politidistrikt.

Kommentarer til denne saken