RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiet (Nordlys)

Slik gikk det da Svein Arne ikke hadde penger til dørselgerne

Sist oppdatert:
- Det var ingenting som virket uvanlig med selgerne.

Mandag ettermiddag fikk Svein Arne Pettersen (66) besøk av to dørselgere hjemme på Senja. Et besøk som raskt tok en uventet vending. Da Pettersen ikke hadde penger på seg ble han nemlig brutalt slått ned av den ene selgeren, før han ble forlatt i sin egen yttergang.

Les saken i Nordlys

- Det var ingenting som virket uvanlig med selgerne. De snakket ganske gebrokkent engelsk, men det så ut som de hadde noen fine bilder de ville selge, sier Pettersen.

- Jeg gikk opp for å hente penger, men oppdaget at jeg ikke hadde cash. Jeg gikk ned igjen til selgerne og sa «sorry, no money». Så smalt han til meg.

Tok ingenting
66-årige Pettersen, som først fortalte om saken til NRK, ble liggende svært medtatt igjen i sin egen gang. Han husker lite av hva som skjedde de første minuttene etter hendelsen, men tror de brutale dørselgerne har forduftet fra stedet rimelig kjapt.

Ingenting var tatt fra huset, til tross for at det bare var å spasere rett inn. Pettersen forteller at det bare var den ene av selgerne, en mann i midten av 20-årene, som var inne i gangen. Den andre mannen, som var i 40-årene, ble stående utfor.

- Det virket nesten som han sto vakt utfor. Han kom aldri inn. Det var den ene av dem, den yngste, som var inne i huset.

De to selgerne sa heller ikke noe til hverandre.

- De snakket bare litt gebrokken engelsk til meg, men ingenting seg i mellom. Jeg har jobbet en del i Polen og ville kjent det igjen om de snakket polsk. Men de så ut som de var fra Øst-Europa, det er jeg sikker på.

- Guffen følelse
Torsdag vil Pettersen formelt anmelde saken til politiet. Forhåpningene om at gjerningsmennene skal bli funnet anser han derimot som begrenset.

- De kan være over alle hauer, så jeg tror ikke politiet vil finne dem. De vet jo ikke noe om hvordan det gikk med meg, sier den nå pensjonerte skipsingeniøren.

- Det var en ekkel opplevelse og jeg sitter igjen med en guffen følelse. Men jeg er heller ikke engstelig. Det handler om å være litt mer forsiktig når man får besøk av selgere, sier Pettersen.

Les flere saker i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere