Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen er inne på Stortinget.

– Jeg gleder meg til å representere Oppland på Stortinget. Jeg er blitt kalt comeback-kid før jeg, så det går helt fint, sier Hagen til NRK.

– Det føles veldig bra og er utrolig hyggelig. Gårsdagen var uhyre spennende. Først så var jeg ute, så var jeg inne igjen. På et tidspunkt turte jeg ikke å håpe på hvordan det gikk, men så vidt jeg forstår nå så er jeg inne. Det er veldig hyggelig, sier Hagen til Dagbladet tirsdag morgen.

På spørsmål om hvordan det feires, svarer Hagen slik:

– Nå tar vi en liten tur til Spania for å slappe av.

Oslo-kampen: Bøhler, Hansson og Helgheim

Senterpartiet fikk ingen av mandatene i Oslo. Dermed er en 16 år lang stortingskarriere over for Jan Bøhler. Han insisterer på at han ikke er vemodig:

– Jeg har så mye å drive med. Jeg er opplagt. Jeg var selvfølgelig spent på hvordan dette ville gå. Det var jeg klar over før valgdagen, og jeg var forberedt på at det kunne gå begge veier. Når vi fikk en så pen framgang, er jeg ikke deppa i det hele tatt, sier han til Avisa Oslo, etter at partiet gikk fram både i Oslo og Norge sammenlignet med forrige valg.

Se alle som kom inn på Stortinget her, etter nattens neglebiting (trykk «Det nye Stortinget»).

Frps innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim ser ut til å miste plassen på Stortinget og sier han trolig er ferdig med politikk på det nivået.

– Jeg er et stykke unna plass på Stortinget, det gjenstår jo en mulighet for et utjevningsmandat, men sannsynligvis er jeg ferdig i norsk politikk på dette nivået, sier han til VG.

Les også: Solberg: Den nye regjeringen kommer til å møte seg selv i døren

MDG havnet under sperregrensen, men partiveteran Rasmus Hansson er likevel med i kommende stortingsperiode etter at miljøpartiet fikk 8,5 prosent i Oslo.

MDGs nestleder Arild Hermstad, klarte ikke å skaffe et direktemandat fra Hordaland valgkrets. Med partiet hans under sperregrensen er han dermed ute av kampen.

Næringsminister Iselin Nybø (V) gikk også glipp av stortingsplass. SVs Karin Andersen fikk heller ingen ny stortingsperiode.

Avtroppende forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) skal også inn på Stortinget, men blir ikke lengre statsråd:

Ventres nestleder Sveinung Rotevatn, SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes og Rødts Mimir Kristjansson er blant de mer kjente politikerne som sikrer seg stortingsplass på utjevningsmandat.

Statsforvalter i Rogaland

Nettavisen-kommentator Mahmoud Farahmand er inne for Høyre fra Telemark. Også Høyre-politiker Mathilde Tybring-Gjedde kom inn for samme parti i Oslo.

I 2018 fikk Bent Høie jobben som ny fylkesmann i Rogaland (senere ble tittelen gjort om til Statsforvalteren i Rogaland). Høie søkte imidlertid permisjon fra jobben frem til valget, slik at han kunne fortsette som minister. Han åpnet for å fortsette som minister, men sto ikke på listen for Høyre til årets stortingsvalg, skriver NRK. Dermed er han også ferdig.

Les også: Støre inviterer også MDG og Rødt til samtaler

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har ikke tatt gjenvalg på Stortinget, og må finne seg en ny jobb når regjeringen går av. Tidligere er det kjent at ingen av de tidligere partilederne Siv Jensen (Frp), Liv Signe Navarsete (Sp) eller Trine Skei Grande (V) tar gjenvalg.

Om stemmefordelingen forblir som den er i Telemark, vil 48 år gamle Bård Hoksrud (Frp) så vidt beholde en plass på Stortinget.

Les også: MDG-Hansson med spark til andre klimapartier

KrF havnet under sperregrensen, men får samtidig tre plasser, og dermed blir både nestleder Olaug Bollestad og utviklingsminister Dag Inge Ulstein å se på Stortinget den kommende perioden. Tidligere partileder Knut Arild Hareide bekreftet til VG i går kveld at han er ferdig innen norsk politikk.

Flere Høyre-ministere blir nå å se i opposisjon på Stortinget. Dette gjelder blant andre Erna Solberg, Linda Hofstad Helleland, Jan Tore Sanner, Tina Bru, Ine Eriksen Søreide og Nikolai Astrup.