*Nettavisen* Nyheter.

Slik gjør du forholdet bedre

Foto: (Crestock.com)

Kanskje du ikke engang er bevisst på disse tingene.

(SIDE2): Det er ofte først når forholdet skranter at man gjerne vil søke råd og tips for hvordan man kan få det bedre sammen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Men det kan være greit å ha visse kjøreregler, selv når du er i et velfungerende forhold. Terapeut Eva Sanner gir en kort innføring i hvordan dere som par kan opprettholde det gode mellom dere, og gjerne forebygge unødvendige konflikter som kan oppstå.

Til Hãlsa.se lister hun følgende:

Overrask
Små overraskelser i hverdagen gir mye glede. Det være seg et booket bord på favorittrestauranten, kinobilletter eller bare å huske på at favorittfrokosten til partneren er kjøpt inn.

Ros
Vi søker stadig bekreftelse fra våre omgivelser, og gjerne spesielt fra våre nærmeste. Husk på å gi komplimenter når du synes partneren ser bra ut, har vært flink til noe eller gjerne bare hvor glad du er i vedkommende. Det sies jo at det trengs fem positive bemerkinger for å veie opp hver negative.

Hudkontakt
Å være nær hverandre er ikke bare koselig, det gjør også noe med kroppen vår. Massasje, klemmer og sex gjør at vi blir roligere og opplever økt velvære. Vi føler oss gjerne lykkeligere og blir dessuten friskere av det.

Humor
Ha det morsomt sammen! Se komedier, treff positive venner, le av hverandres dårlige spøker eller se et stand up-show. Tør å ha det gøy – også i sengen.

Si det som det er
Ikke lat som om partneren er tankeleser. Si hva som plager deg og hva du ønsker. Tydelig kommunikasjon er nøkkelen til et godt forhold.

Konflikter
For det første; velg dine kamper med omhu. Ofte oppstår krangler av bagateller, eller handler om prestisje, såret stolthet eller rett og slett frustrasjon over noe annet. Prøv å finne konstruktive løsninger og se enden på krangelen istedenfor å fortsette i det evige bare fordi du vil ha rett. Ofte må man enes om å være uenige. Og enda viktigere: Slipp «unnskyld» inn i ordforrådet ditt en gang for alle.

Lytt
Selv om dere kjenner hverandre godt, kan du aldri være helt sikker på hva din partner kommer til å si. Bare lytt, og ikke føl behovet for å komme med innvendinger eller egne erfaringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.