RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik gjør du inntrykk

(Crestock.com)
Førsteinntrykk er viktig – slik forbedrer du ditt.

(SIDE2): Hva er egentlig viktig når det gjelder førsteinntrykket man gjør av hverandre etter at man har møttes?

Det later til at de fleste tror utseende er den avgjørende faktoren, og legger det meste av energien sin i å forbedre nettopp dette. Men hvor ofte husker du nøyaktig hva personen du snakket med i går hadde på seg?

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Mest sannsynlig husker du mye bedre hvordan samtalen dere imellom var og trakk konklusjonene dine basert på det. Slik bedømmer også andre deg, så her er noen tips til hvordan man gjør et godt førsteinntrykk:

1. Fokuser på personen du snakker med
Det er ekstremt irriterende å ha en samtale med en person som virker distrahert. Øyekontakt er avgjørende, så ikke sjekk mobilen hvert femte sekund eller se etter andre folk du kjenner i lokalet.

2. Snakk normalt
Mange går i fella at de legger om språket sitt for å virke likere personen de snakker med. Som regel er det bare slitsomt og litt rart, så fokuser heller på hva du sier enn hvordan. Litt tilpasning er likevel greit, og snakk med ord du vet den andre forstår. Du kan for eksempel unngå de mest tekniske frasene når du snakker om jobben din – det enkle er ofte det beste.

3. Ikke selg deg selv
I datingsammenheng er det viktig å ikke prøve for hardt. Du trenger ikke framstå som perfekt og det er ikke særlig spennende når en person bruker overdrevent mye energi på å skryte av seg selv. I bunn og grunn er det viktig å innse at personen du snakker med kommer til å trekke konklusjonene om deg ut ifra samtalen dere imellom.

4. Bruk humor
De aller fleste vil liste opp «humor» som en ønskelig egenskap hos en partner, og det er alltid hyggeligst når man kan le sammen. Men for all del, hold deg til det som faktisk er morsomt og får samtalen til å flyte. Vitser som trekker ut i lange drag, eller som ikke passer for den personen du snakker med, kan virke mot sin hensikt.

5. Smil!
Et fint lite smil er som regel triveligere å se på enn et steinalvorlig uttrykk, og sannsynligheten for at hun eller han vil huske deg med positivt fortegn er større hvis du smiler. Da virker du tross alt hyggelig, og det vil vel de fleste? Husk likevel at det er forskjell på smiling og glising, og at du ikke trenger å sitte med tennene på tørk overdrevent mye heller.

6. Start samtalen
I tillegg til en vittig åpningsreplikk og et hyggelig kompliment er det greit å ha en backup når «Hva heter du?» og «Hvor er du fra?» er brukt opp. Spør om noe som har med personen foran deg å gjøre, enten det er logoen på genseren deres eller drinken de har i hånda. Forhåpentligvis fører svaret til flere spørsmål og plutselig er samtalen naturlig i gang.

7. Rett deg opp
Dårlig holdning er rett og slett ikke sexy. Det utlyser både latskap og dårlig selvtillit, så rett deg opp og pust med magen. Kroppsspråk er som kjent en viktig faktor i uttrykket man får av de man møter.

8. Vet når du skal slutte
Det er bedre å slutte mens leken er god, så velg det ut et riktig tidspunkt å avslutte samtalen. Uansett hvor hyggelig dere har det er det en viss sannsynlighet for at personen du snakker med også har planer om å snakke med andre i løpet av kvelden, og det virker klengete å holde i gang en litt kjedelig samtale for lenge. Etter at dere har fått god kontakt og snakket litt sammen sier du takk for deg, og gir eller får kontaktinfo.

9. Ha en wingman/wingwoman
Det er sannsynlig at den du snakker med finner det betryggende at du har venner av samme kjønn som seg selv. Det tyder på at du er omgjengelig og forstår både menn og kvinner. Bare gjør det klart at denne vennen eller venninnen ikke er noe mer, og sørg for å velge ut en som er sjarmerende uten å stjele oppmerksomheten.

(Kilde: AskMen )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere