*Nettavisen* Nyheter.

Slik handler du trygg mat

Foto: (Crestock)

Oslo (ANB): Det hjelper ikke å være bevisst på mathygiene hjemme, dersom maten allerede er ødelagt i butikken.

11.08.10 06:28

Mattilsynet kommer nå med tips for hva du bør se etter når du handler, og spesielt når du handler frossen mat.

- Sjekk temperaturen på kjøle- og frysedisken. Temperaturen skal være + 4 grader eller kaldere i kjøledisken, og – 18 grader eller kaldere i frysedisken.

- Vær oppmerksom på hvordan matvarene er stablet. Dersom stabelen er veldig høy, kan det være at de øverste varene ikke er kalde nok.

- Når du kjøper varm mat, bør du forsikre deg om at maten virkelig er varm – og ikke lunken. Dersom maten er lunken, kan bakterier vokse opp og føre til matforgiftning.

- Mye is rundt eller inne i emballasjen er et tegn på uheldige temperatursvigninger.

- Vær rask med å få avkjølte eller frosne varer med deg kjapt hjem, og på riktig lagringsplass. Den samme regelen gjelder dersom du har kjøpt varm mat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.