RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik har du aldri sett dem

Ny webside viser deg kjendisene, og deg selv, slik du aldri har sett dem. Her er adressen.

(iBergen.no) : Joda, du ser riktig. Det er Martin Andresen og Erik Huseklepp som oldboys-spillere. Det er Sissel Kyrkjebø med ny hudfarge, det er Marit Voldsæter som japansk tegneseriefigur, det er Tone Damli Aaberge i asiatisk utgave, og det er Mons Ivar Mjelde som baby!

Det hele er kommet i stand takket være et fotomanipulasjonsverktøy som er lagt ut på hjemmesidene til Universitetet i St. Andrews i Skottland. Forskere ved persepsjonssenteret har brukt data om hvordan ansiktsformen endrer seg gjennom livet, samt forskjeller i ansiktsform blant annet mellom kjønnene for å lage verktøyet.

Senteret har lagt ut en rekke tester og pussige vitenskaplige fakta, men har også lansert denne tjenesten som best kan beskrives som rent tøys og moro. Her kan du legge inn bilde av deg selv, eller andre, og se deg selv som baby, olding, tegneseriefigur eller med annen hudfarge og andre ansiktstrekk.

Her finner du manipulasjonsverktøyet (ekstern lenke)

NB: iBergen.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne websider.

Ut fra våre egne eksperimenter, tyder mye på at websiden gir best resultater på mennesker uten alt for markerte ansiktstrekk eller briller.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere