RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik har du aldri sett kronprinsen

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kronprinsparet i 20 grader minus.

(SIDE2): Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er på offisielt besøk i Finnmark og besøkte torsdag Kautokeino.

Kronprinsparet pakket seg inn i sameklær for å hedre samenes nasjonaldag mens gradestokken viste mer enn 20 grader minus. De kongelige smilte og var i tydelig godt humør, godt kledd i skinn fra topp til tå. Men det var ikke alle som taklet kulda like godt. Kronprinsessen måtte nemlig trøste Nils Åke Joakimsener som hadde møtt opp for å hilse på kronprinsparet. Han synes det var så kaldt at han gråt.

Feirer nasjonaldag
Mette-Marit og Haakon besøker kommunene Kautokeino og Karasjok i anledning Samefolkets dag 5. - 6. februar.

Samenes nasjonaldag er 6. februar. Dagen omtales også av enkelte som «Samefolkets dag» og «Samisk folkedag». Nasjonaldagen ble vedtatt av Samekonferansen i 1992 og er felles for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland. Den ble feiret for første gang i 1993 samtidig som FNs internasjonale urbefolkningsår ble offisielt åpnet i Karasjok.

Videre til Hollywood
Mens kronprinsparet er i Finnmark, er tysk presse opptatt av at våre kongelige skal bli til film. I ukens «ADEL Aktuell» kan vi lese at Mette-Marits liv nå skal bli film – i Hollywood. Det er spesielt kjærlighetshistorien mellom Mette-Marit og kronprins Haakon som har grepet filmskaperne, som ikke er nevnt ved navn.

LES HELE SAKEN: - Mette-Marit blir Hollywood-film

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere