RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Slik herjet uværet

Sist oppdatert:
Flere steder meldes det om skader etter uværet.

Det har vært kraftig vind og regnvær flere steder i landet natt til tirsdag. Kraftigst blåste det på Kråkenes på Nordvestlandet. Der ble det målt vindstyrke opp i 35,8 meter per sekund.

- Middelverdien, som måler gjennomsnittet over ti minutter, var på 29,9 meter per sekund, og det tilsvarer sterk storm, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni til Nettavisen.

Liten storm i Oslofjorden
Også på Østlandet var det sterk vind. På Jeløya utenfor Moss var det opp i liten storm, og på Blindern i Oslo ble det målt vindkast på 17,6 meter i sekundet. Middelverdien var her på 11 meter per sekund, noe som tilsvarer liten kuling.

- Men nå har det roet seg, sier Mentzoni til Nettavisen klokka 09.30.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værside her

Oslo
Kraftige vindkast gjorde at et stillas i krysset Welhavens gate/Hegdehaugsveien i Homansbyen i Oslo raste ned, melder Aftenposten.no . Ingen personer ble skadet da stillaset falt ned, men det falt ned over kjøreledningen til trikken og sperret sporet.

Ruter melder at trikkelinje 11 er stengt ved Hegdehaugsveien inntil videre. Trikk 11 kjører over Briskeby. trikk 17 og 18 snur på Stortorvet og at det kjøres buss mellom Stortorvet og Adamstuen og trikk videre fra Adamstuen til Rikshospitalet.

Mann i 50-årene omkom
I Bindal i Nord-Trøndelag døde en mann i 50-årene av skadene han pådro seg under arbeid på en gård på Bindalseidet. Vinden skal ha tatt tak i bygningsmateriale som traff mannen, skriver banett.no.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 9.55.

Telemark
I Porsgrunn i Telemark fikk et forretningsbygg skader etter uværet.

- Vi fikk melding om at større plater ble revet løs fra fasaden på et forretningsbygg i Drangedalsveien 2 i Porsgrunn i den kraftige vinden. Platene som havnet i veien ble sikret av politiet og representanter fra Securitas, opplyser operasjonsleder Terje Traaholt i Telemark politidistrikt ifølge Telemarksavisa.

Ingen personer eller biler skal ha kommet til skade.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 04.00-tiden natt til tirsdag.

Rogaland
I Rogaland raserte vinden torget i Hillevåg natt til tirsdag, melder NRK Rogaland . Flere av bodene på torget blåste over ende, og politiet rykket ut like etter klokka 02. Brannvesenet ble også tilkalt for å sikre bodene. De sikret bodene med tau, og politiet sperret av området.

På riksvei 42 mellom Helleland og Tonstad i Eigersund raste det natt til tirsdag ut store steiner i veien.

Østfold/Vestfold
Den kraftige vinden førte til at Bastø Fosens fergeavganger mellom Horten og Moss ble innstilt tidlig tirsdag morgen.

Ved 06.30-tiden meldes det at fegene går som normalt igjen, men administrerende direktør Audun Sætre i Bastø Fosen sier til NRK Østfold at de vurderer situasjonen fortløpende.

Akershus
I Fagerhøyveien på Stabekk i Bærum kommune blåste et stort grantre ned, knakk en strømstolpe tilhørende Hafslund. og bidro til at noen husstander mistet strømmen. Ledninger ble liggende i veibanen. Politiet fikk melding ved 06-tiden. Det ble satt opp sperringer på stedet.

Sjekk trafikkmeldingene fra Statens vegvesen her

Fjelloverganger i Sør-Norge

Fjelloverganger i Nord-Norge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere