*Nettavisen* Nyheter.

Slik holder du barna opptatt

Illustreringsbilde barn og internett, pc. Foto: (Scanpix)

...uten TV

08.02.10 09:33

(SIDE2): Det fantes faktisk et liv for barn før «Drømmehagen», «High School Musical» og «Play Station» kom. Eksperter er enige om at TV-en er en dårlig egnet barnevakt. Så om du trenger litt tid for deg selv, prøv heller disse tipsene fra nettstedet iVillage .

Klistremerker
Alder: 3-7 år.

Barn liker klistremerker, og det burde du gjøre også! Kjøp inn masse forskjellige typer, det er mye billig å finne, og samle dem i en eske. Når du trenger litt fritid, sett fram esken, en tegneblokk og noen fargestifter og be dem lage sin egen historiebok.

Om du har litt eldre barn kan du gi dem gamle ukeblader, saks og be dem klippe ut og lime inn sine favoritting i en bok laget av brettede a4-ark.

Rydd oppleken
Alder: 3-9 år

Den klassiske «førstemann til å rydde opp»-leken trenger ikke bare å lekes når dere har dårlig tid. Gi barna dine denne oppgaven i en mindre stresset situasjon.

Det er utrolig hvor interessante leker og ting som skal ryddes bort plutselig blir. Og det er her du får tid til å gjøre litt andre ting. Husk å inspisere rommet og takke barna for ryddehjelpen.

Strø på litt sokker
Alder: 3-8 år

De fleste små barn kjenner igjen vanlige farger som rød, blå og svart. Gi barna litt fargetrening sammen med underholdning og kast en haug med rene sokker over dem som løv (det er alltid gøy).

Deretter ber du dem om å finne ut hvilke sokker som hører sammen. Noen barn klarer kanskje å brette sokkene sammen også.

Hør her
Alder: 4-12

Barn er blitt fortalt historier gjennom alle generasjoner. Men mens historiene stort sett er de sammen, har teknologien forandret seg.

Du kan laste ned fortellinger og lydbøker til iPoden din og la barna ligge og slappe av med en god historie.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Billig dyremoro
Alder: 5-9

Om dere har en katt i huset, er det billig og langvarig moro å finne fram en liten lommelykt og vise barna hvordan katten hopper og jakter på den lysende flekken.

Lag et band
Alder: 3-6

Oppmuntre barnet eller barna dine til å finne fram alle instrumentene de har liggende rundt i huset og legg disse på en rekke. Be dem om å gå nedover rekka og prøve hvert instrument etter tur.

Deretter kan barna prøve å se hvor mange de klarer å spille på en gang.

(NB: ikke lurt om du har hodepine eller må ta en viktig telefon)

Rydd i bokhylla
Alder: 5-7

Be barna om å rydde opp i bokhyllen, og sortere bøkene etter farge, tema og/eller favoritter. Sannsynligvis tar barna seg tid til å se over neon gamle favoritter.

Spør barna om de kan forklare beslutningsprosessen for deg, og les gjerne en bok sammen til slutt.

Skype en god stemning
Alder: 3-12

Sett opp en Skype-linje mellom din data og dine foreldres. Da kan barna vise fram leker, klær og tegninger til bestemor og bestefar.

Sjansen er stor for at besteforeldrene ikke lar en mulighet til litt barnebarntid gå fra seg.

Word
Alder: 4-8

Vis barnet ditt de mest vanlige funksjonene på Word og la dem leke seg med å skrive navnet og alder i forskjellige størrelser og farger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag