RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik jakter du vampyrer

Sist oppdatert:
Vampyrer er noen ekle, blodsugende beist, og i «Castlevania: Dawn of Sorrow» kan du gjøre slutt på alle som en.

«Castlevania: Dawn of Sorrow» er det foreløpig siste spillet i en lang rekke vampyrdødarspill med aner helt tilbake til det glade 80-tall og 8-bits-maskinene.

I seriens første DS-tittel truer en kult med å gjennopplive ondskapens hersker (Nei, du får ingen poeng for å gjette hvem det er) og det er din oppgave og stanse dem.

Vakkert og variert
Det skal du gjøre gjennom et fabelaktig vakkert og underholdende actionspill.

De mange miljøene og fiendene er nydelige å se på. «Dawn of Sorrow» beviser at 2D fortsatt hører hjemme i spillverdenen.

Lydbildet er den tekniske prikken over i-en, det som kommer ut av høytalerne er balsam for øregangen.

Spillets ulike områder er varierte. Du slåss både utendørs og rundt om i et enormt slott. Det tar mange timer før sluttsekvensen ruller. Hvert eneste område byr på en rekke nye utfordringer, for eksempel møter du på nye fiender og intellegente oppgaver.

Magiske løsninger
For å løse de mange oppgavene og komme deg videre må du bruke magi. Dobbelthopp, det å knuse blokker ved og benytte den trykksensitive skjermen og teleportering er bare noe av det du lærer deg.

Ofte må du kombinere flere magier for og løse en oppgave.

Dessverre er det at du må bruke en bestemt magi for og komme videre mindre godt. Bossene gir deg tilgang på de viktigste magiene, så du blir stående fast hvis det er det en boss du ikke klarer. Alt stopper opp og du blir irritert.

Rettferdige bosser
Men du skal vite at det aldri er bossen sin feil.

Sjefsfiendene i «Dawn of Sorrow» er alle av den gode gamle typen. Hver boss har bestemte angrepsmønstre som du må lære deg hvordan du skal takle.

Når de sitter er det bare å utnytte hullene i mønsterene og hamre løs.

Fiendegalleriet inneholder alt fra kamphungrige griser til skjeletter som spiller fotball med hodet sitt, og fellesnevneren er at de er farlige.

Som med bossene må du lære deg hvordan de angriper, helsemåleren din blir fort tom hvis du ikke passer deg. Heldigvis har du et triks på lager.

Sjelsanking
Innimellom gir fienden slipp på sjelen sin og du kan plukke den opp og benytte den for å oppgradere våpenet ditt.

Sannsynligheten for at en fiende gir fra seg sjelen sin er liten, ofte jakter du i timesvis på den du mangler for å sette sammen et supervåpen. Sjelene registres i en bok, og jakten på disse kan sammenlignes med «Pokemòn». Bare i en litt blodigere utgave.

Et must
I motsetning til fiendene overlater du lett sjelen din til «Castlevania: Dawn of Sorrow». Det er et stort, utfordrende og vakkert actionspill og et must for DS-eiere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere