Gå til sidens hovedinnhold

Slik jobber politiet med tipsene i kidnappingssaken

Titalls politifolk i sving:

Politiet har fått flere hundre tips og jobber 24 timer i døgnet.

GARDERMOEN (Nettavisen): Øst politidistrikt melder onsdag at de har mottatt drøyt 930 tips i bortføringssaken med Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

På Gardermoen politistasjon sitter en dedikert gruppe og jobber med med å vurdere alle tipsene som kommer inn til politiet.

Politiet jobber ut ifra en teori om at hun ble kidnappet fra sin egen bolig 31. oktober i fjor høst. Siden har hun vært sporløst forsvunnet. Siste livstegn kom klokken 09.14 i en telefonsamtale med et familiemedlem.

Bakgrunn: Politiet mener kona til en av Norges rikeste er kidnappet

I 70 dager jobbet politiet med en strengt hemmelig etterforskning som svært få visste om. Men politiet kom ingen vei. Forrige uke offentliggjorde politiet saken og så langt er det kommet inn over 900 tips.

Jobber 24 timer i døgnet

Politiet har satt opp et eget døgnbemannet tipsmottak dedikert til kidnappingssaken.

- Vi er et titalls politifolk som er på tipsmottaket, det er døgnbemannet, og vi har klart å ha en dynamisk flyt i de som er her, sier leder for etterforskningsavsnittet i Øst politidistrikt Christian Berge til Nettavisen.

- Dette tipsmottaket er satt opp på grunn av denne saken.

Tips som er kommet inn omhandler personer, kjøretøy, mulige skjulesteder og andre observasjoner. Politiet har også mottatt konkrete tips på de to personene som er fanget opp av overvåkingskameraene ved Futurumbygget i Fjellhamar, cirka 15 km øst for Oslo, men disse er foreløpig ikke identifisert.

Tipsmottaket har lokaler på politistasjonen på Gardermoen.

- Alle som sitter her er politifolk. De kjenner saken mer eller mindre. Allerede ved mottaket har de en vurdering på tipset og hva det kan innebære, sier Berge.

- I vurderingsgruppen sitter erfarne tjenestemenn som kjenner saken enda bedre og har en større oversikt over saken. De setter tipsene i aktivitet, altså de undersøker tipsene nærmere, og det blir en del av etterforskningen. Disse blir bearbeidet av personer som har spesifikke arbeidsoppgaver.

Den savnede Anne-Elisabeth Falkevik Hagens ektemann Tom Hagen har kontor i Futurumbygget på Rasta, om lag 3,5 kilometer fra parets hjem.

Les også: Politiet ber folk se etter mistenkelige kjøp av kvinneklær

Kontakt med kriminelle

Bortførte Falkevik Hagen er også etterlyst av Interpol. Nettavisen omtalte forrige uke at politiet har vært i kontakt med personer i det kriminelle miljøet på Østlandet.

Brøske bekreftet fredag at opplysningene stemte. Han ønsket derimot ikke å si noe om hva det har resultert i av informasjon. Politiet har også avhørt en rekke naboer og flere personer i næringslivet.

Forrige torsdag offentliggjorde politiet en overvåkingsvideo av tre personer de ønsker å komme i kontakt med. Men saken er verken styrket eller svekket siden den gangen.

Syklisten på overvåkingsvideoen har meldt seg og er sjekket ut av saken. Men de to andre personene er ikke identifisert.

Politiet har også gjennomført grundig undersøkelse av ekteparet Hagens bolig, tatt prøver av ulikt materiale og gjenstander i og rundt boligen. I tillegg har de gjennomsøkt tomten og området rundt med kriminalsøkhunder. De kan blant annet finne ulikt biologisk materiale som sæd, blod, lik, men også kruttslam.

Pengekrav på 86 mill.

Det er gått snart elleve uker siden Hagen forsvant fra hjemmet sitt i Sloraveien. Tilbake i huset lå en skriftlig beskjed fra antatte gjerningspersoner til familien om å betale løsepenger for henne.

Kravet skal være på ni millioner euro, cirka 86 millioner norske kroner. Kidnapperne har fremmet kravet i kryptovalutaen Monero.

Gjerningspersonene truet i brevet med å drepe kvinnen hvis politiet ble koblet inn.

Siden har det vært svært begrenset kommunikasjon med gjerningsmennene, ifølge politiinspektør Tommy Brøske, angivelig fordi gjerningsmennene har valgt en digital kommunikasjonsplattform som egner seg svært dårlig for kommunikasjon.

Les også: Politiet stoppet alle turgåere i kidnappingssak

Blant Norges rikeste

NRK omtalte fredag også at den aktuelle kryptokontoen er blitt opprettet like etter publisering av en artikkel der Tom Hagen ble nevnt. Han er blitt omtalt en rekke ganger.

Les også: Politiet har ikke fått livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

I juli i fjor sommer omtalte Dagens Næringsliv at Hagen hadde tjente 174 millioner kroner på kraft. I september i fjor omtalte Kapital at Hagen var nummer 172 i oversikten over Norges rikeste.

I oversikten er han oppført med en nettoformue på 1,7 milliarder kroner. Tom Hagen har slått seg opp som milliardær på strøm og eiendom.

Det er usikkert hvilken artikkel som knyttes til opprettingen av kryptokontoen.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken