RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik kan du selv teste inneklimaet

Foto: Scanpix (NTB)
Har du mistanke om at inneklimaet ikke er som det skal på din skole? Her er noen tips.

Astma- og allergiforbundet gir råd til elever, foreldre og lærere om hva de kan gjøre for å ivareta et godt inneklima. Og du kan selv foreta en enkel inspeksjon, skriver forbundet på sine nettsider. Her er et sammendrag:

* Bruk hodet, det vil si syn og lukt. Er det synlige fuktskader og mugg, eller lukt av mugg, har man høyst sannsynlig et problem. Det er likevel ikke nok til å dokumentere negativ påvirkning av inneklimaet. Mange problemer kan være vanskelige å oppdage fordi de oppstår utenfor synsvidde.

* Spør elever og lærere. Plages de av typiske symptomer som hodepine eller tretthet i løpet av skoledagen? Dette kan gi svært negative utslag på evnen til å gi og motta læring.

* For å få objektive og konkrete tall på bordet, bør inneklimaet testes. Forskriften om miljørettet helsevern i skoler og barnehager setter krav til slik systematisk oppfølging.

Les mer på Inneklimatesten.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere