*Nettavisen* Nyheter.

Slik kaprer du en mann

Foto: Jupiterimages (Getty Images/Polka Dot RF)

Vi spurte en norsk sjekkeguru om gode råd.

24.01.11 08:16

(SIDE2): Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal gå fram når man har møtt eller sett noen man ønsker å bli bedre kjent med.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Hva skjer nå?
Klas M. Sundelin er en av grunnleggerne av livsstilsfirmaet Genuine Connections. Firmaet coacher mennesker i hvordan de skal få kontakt med andre og retter seg spesielt mot mannlige kunder, men Sundelin sier det også er mange jenter som kontakter dem.

- Jentene lurer på mye av det samme som guttene lurer på. De har ofte møtt en spennende gutt, og han har sagt sånn og sånn, og da lurer de på hva de skal gjøre, og hva det betyr. Det er mye usikkerhet, sier han.

Snakk mer
Sjekkeguruen oppfordrer alle til å snakke mer. Da vil du bli bedre til å sjekke.

- Et generelt tips til alle er å bli vant til å snakke med fremmede mennesker. Du sitter på bussen, alle ser ned i gulvet og tør ikke å si noe som helst. Kommer du til en uteplass tidlig, så sitter alle ved et bord og sturer. Det er først når man har fått seg et par drinker at man tør snakke. Snakk med folk på skolen butikken, biblioteket! Da blir det plutselig ingen problem å snakke med den søte gutten eller jenta. Det kommer naturlig.

– Skal du bli god på noe, så må du trene, og du må gjøre det mye. Det å våge å ta kontakt er det viktigste, sier han.

Ikke tvihold på regler
Når man sjekker, finnes det mange regler å forholde seg til. De fleste har nok hørt om 3-dagers regelen, om ikke å ta kontakt før det har gått tre dager siden første møte.

- 3-dagers regelen har jeg ikke så stor tro på. Du bør egentlig ikke tviholde på regler uten videre. Men hvis du vil sende tolv meldinger dagen etter du har møtt noen, så burde du ta det med ro så du ikke skremmer folk.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

- Den beste måten å ta kontakt på, er snu på det. Du kan si noe som dette «Vet du hva? I morgen har favorittfotografen min utstilling, dit skal jeg. Vil du være med?». Da har du allerede laget en løs plan om noe dere skal gjøre. Da har du også en god grunn til å få hans nummer, MSN, eller Facebook. Og da har du også en grunn til å ta kontakt, så slipper du å vente.

Sondér terrenget
Hvis du er på byen, og du har funnet din utvalgte, gjør du lurt i å sondere terrenget før du går bort.

- Følg litt med på personen. Finn ut hvor stor gruppen er, hvem han er sammen med, og hvem vedkommende er. Gå så bort og si «Hei, jeg synes du så artig ut. Hvem er du med i kveld?».

Enkelte situasjoner er enklere enn andre. Selv synes Klas at det for eksempel at det er lett å hilse på folk med hun.

- Jeg hilser på alt jeg ser av hunder. Folk med hunder er kjempelett å snakke med. Og alle med hunder elsker jo bikkja si. Da får du hilst på mye hunder, og mye folk, sier Klas.

Wingwoman?
I «guttesjekkingen» brukes det mange ord som for eksempel alfahann, wingman og stickingpoint. Dette er ikke nødvendig for jenter, mener Sundelin.

- Disse ordene gjør det enklere for gutta, det gjør det mindre skummelt. Som en lek eller et dataspill. Jenter er stort sett mye flinkere til å snakke om forhold og relasjoner, så jentene har kanskje ikke lite stort behov for det språket, sier han.

Bein i nesa
Hvis du skulle sjekket opp Klas Sundelin, som for ordens skyld har kjæreste, så hadde han likt det om du gjorde det slik:

– Jeg liker jenter som har bein i nesa, og som tør å si hva hun mener. En god dose selvtillit er en veldig fin ting. Uansett om hun tar kontakt først, eller det er jeg som gjør det, så spiller det ingen rolle. Det er koselig hvis hun kommer bort og sier «Hei», sier han.

LES OGSÅ:
– Ikke rot med gutter!

– Oslojenter er hottest

– Ha felles elsker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag