RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rogalands Avis

Slik kjørte de gjennom sentrum

Sist oppdatert:
Sjåføren av den utenlandsregistrerte bilen ga blaffen i å feste madrassen på biltaket.

Den eneste sikringen var sjåførens venstrearm, samt høyrearmen til en person i passasjersetet, skriver Rogalands Avis .

Mats Mjelde Lidbom hadde vært på handletur og var på vei hjem sammen med samboeren i går ettermiddag. På Løkkeveien fikk de øye på en bil med madrass på taket.

- Først reagerte jeg på at det så ut som den lå rett på taket. Jeg tenkte det var noen svære greier han hadde festet den med. Men så la jeg merke til at det stakk ut hender der, sier Mjelde Lidbom til Rogalands Avis

For sjåføren hadde tydeligvis verken stropper eller tau tilgjengelig, og gikk for en mer kreativ «sikring» av lasten. Et par hender var det eneste som holdt madrassen fast på takstativet.

Ikke godkjent
På bildet er det vanskelig å se om det er sjåføren selv eller en av passasjerene som holder madrassen. Men uansett hvem som holder den, er det ikke godkjent sikring.

- Nei, han holder seg for så vidt innenfor breddegrensen, men hadde politiet sett ham ville de nok gitt forelegg for dårlig sikring av last, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i Naf.

Han har lang erfaring, blant annet fra NAFs veipatrulje, og mener den manglende sikringen kunne fått alvorlige konsekvenser ved en brå nedbremsing.

- Det er noen kreative sjeler som ikke tenker sikkerhet i det hele tatt. De tenker ikke på konsekvensene. Har du noe på taket som veier 50 kilo og du kjører i 54 km/t, vil lasten ved en bråstopp fortsette fremover. Og da med en vekt på 560 kilo, sier Engebretsen. Han påpeker at friksjonen fra takstativet sannsynligvis ville senket farten noe, men at det fremdeles kunne oppstått svært farlige situasjoner.

Vakte oppsikt
Mjelde Lidbom fulgte etter bilen for å få tatt bilde av det spesielle synet. Også folk på gaten snudde seg etter bilen da den kjørte bortover Løkkeveien.

- Det var mange som snudde seg og lo. Jeg så også at bilistene som kom i motsatt kjøreretning lo godt, sier Mjelde Lidbom.

Han kan ikke huske å ha sett noe lignende før, i alle fall ikke på veien.

- Jeg har sett litt rare ting i byggebransjen, men jeg har aldri sett noen kjøre ut i trafikken mens de holder en madrass. De hadde aldri klart å holde den fast hvis de måtte bremse, mener han.

Les flere saker fra Rogalands Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere