RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Astrid Simonsen Joos (Aktive Barn)

Slik kler du barn på tur

Sist oppdatert:
Barnas aktivitetsnivå varierer mye, så det kan være svært utfordrende å kle de riktig ute i det fri. Her får du gode tips.

Når temperaturen varierer og regnet kommer overraskende kan det være en utfordring å kle seg som voksen.

Barna er det enda vanskeligere å kle, siden aktivitetsnivået deres varierer så mye. I ett øyeblikk spurter de og blir varm, i det neste har de drikkepause før de stopper ved et vann og kaster stein.

For at barn skal føle seg vel og få mersmak på friluftsliv er det avgjørende å kle de riktig. Slik kan grunnlaget legges for at de små skal fortsette å sette pris på livet i det fri.

Tips til påkledning av barn:

¿ Dess mindre barnet, dess lettere og mer bevegelig tøy skal det ha. Voksne har en tendens til å kle på barna alt for mye. Husk at barnet bruker mye mer energi enn voksne.

¿ Bruk ull innerst året rundt, for dagens ull verken klør eller stikker. Fin merinoull er utbredt i ullprodukter. Barn med eksemhud eller mye svette bør bruke ull med syntetisk innside. Ull bør brukes året rundt. Bruk alltid ullsokker - aldri bomull.

¿ Lagvis påkledning med tynne lette lag for å regulere temperaturen hos barnet i pauser og intervaller. Bruk lag som lett kan tas av og kles på under jakka. Bobleklær legges igjen hjemme.

¿ Skalljakker- og bukser, eventuelt lett regntøy brukes i stedet for gummitøy.

¿ Fleece brukes som mellomlag. Barna elsker det.

¿ Sko de med tanke på kvalitet, som vanligvis ikke har blinklys og Spiderman figurer. Skoene skal ha god ankelstøtte, være lette i vekt og ha en slitesterk såle som ikke er så glatt. Utslitte joggesko i ulendt terreng er gir altfor dårlig støtte og ubehagelig lite beskyttelse.

¿ Om høsten har barnet stort varmetap, så lua må sitte på hodet da. Er hodet varmt blir også kroppen varm.

¿ Tynne ullvotter er fint å bruke i overgangen høst til vinter. I tillegg er de er supre å bruke inni en tykk vott i streng vinterkulde.

¿ Er det kjølig er det lurt å ta med en dunjakke eller et annet lite og lett varmeplagg som barnet kan ta utenpå i stillesittende pauser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere