*Nettavisen* Nyheter.

Slik kler du deg riktig

Hvis du er bevisst på hvilke farger som kler deg i forhold til din hudtype, hår- og øyefarge, er det letter å få en garderobe som henger sammen.

(SIDE2): - Det er mye lettere å få en garderobe som henger sammen når du vet hvilke farger du skal bruke, sier Tina Seltzer. Hun er sjef for Beauty for All Seasons som driver med farge- og stilanalyse. Seltzer mener nordmenn kler seg for lite i farger.

Redd farger
- Mange er redd for å synes og nordmenn generelt kler seg i for lite farger. Se for eksempel i Spania, der er de flinke til å bruke mye farger, sier Seltzer.

Seltzer anbefaler en fargeanalyse fordi det blir lettere å shoppe når du vet hva slags farger du skal bruke, og du blir mer bevisst på hva du kjøper.

- Om sommeren liker mange å kle seg i turkis, uten at de vet hvorfor. Turkis er nemlig fargen som forsterker alle hudtyper. Om vinteren går ikke folk i slike farger, fordi de ikke vil fremheve huden sin.

Her er noen andre eksempler på forsterkerfarger:

Hvis du har blå øyne, kommer fragen mer fram om du bruker plagg med blått i. Men gul forsterker blå, så bruker du gule plagg kommer øynene ennå mer fram.

Huden blir fremhevet av blågrønn. Bruker du en turkis badedrakt eller selskapskjole, så fremhever det huden.

Tips til farger i forhold til din hårfarge:
Lys blond: lilla
Sort: grønn
Brunt: rødt
Grått: lilla
Rødt: grønn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.