RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik kutter du våte kalorier

Sist oppdatert:
Alkohol og diett går sjelden hånd i hånd, men også alkohol kan gjøres «sunnere».

(SIDE2:) Ikke bare er alkoholen i seg selv full av kalorier, men med svekket dømmekraft grunnet alkoholinntak, ser både potetskruer og kebab mer fristende ut. Likevel, smarte triks og valg kan hjelpe deg slik at den ikke ødelegger forberedelsene til bikinisesongen.

Velg lettøl
Jo høyere alkoholprosenten er i en øl, jo flere kalorier, dermed kan en uskyldig halvliter kjapt ødelegge slankekuren. Om du likevel ikke klarer å styre unna en utepils i påskesola, kan lettøl være et alternativet. Du får spørre deg seg; Vil du bli tynn eller vil du bli full?

Vin til påskelammet?
Det er mange som fremhever helsefordelene med å drikke vin, men som med sjokolade, en liten smakebit er mer enn nok. Om du holder deg til kun et glass av favorittvinen, burde det gå bra. Ellers så gjelder det å velge tørre viner. For eksempel inneholder som regel dessertviner minst 50 kalorier mer enn vanlig vin per servering.

Slik håndterer du «happy-hour»
Godt mulig det er blåmandag eller at sjefen spanderer, men husk at en drink kan inneholde så mye som 800 kalorier. Med andre ord, ingen god idé for bilringen. Og hvis du bare må ha for eksempel en Margarita, hold deg til den minste størrelsen og vær sikker på å bestille med masse is. Du sparer også et par hundre kalorier på å holde seg unna cocktails og drinker som kan regnes som desserter. Det gjelder ALT med sjokolade, krem, likører og fruktjuice. Hold deg til klassikerne som for eksempel dirty Martin eller vodka soda.

Eliminer kaloriene
En lettvint måte å kutte ned på kaloriene i drinkene, er å bruke sukkerfri brus. Bruker du Cola Light istedenfor vanlig i rom og cola, vil du spare 61 kalorier. På barer kan du spørre om å få lett tonic, eller lettbrus i drinken. Vanlig tonic har like mange kalorier som en flaske Coca-Cola. Liker du fruktjuice, så kan du for eksempel bestille en drink med lettbrus og en liten «splash» med din favorittjuice, for å spare 50 til 60 kalorier.

Kilde: ivillage.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere