Slik leser du til eksamen

Eksamen nærmer seg med stormskritt. Nå er det på tide å ta frem bøkene.

10.04.07 14:09

(SIDE2:) Påsken er slutt, og snart er det tid for innspurten før eksamen for tusenvis av studenter.

Her er noen tips til å gjøre lesingen litt lettere:

Ta en pause
Du kan ikke grave hodet ned i pensumbøkene fra nå og til eksamen. Ta deg noen timer fri hver dag. Om mulig kan du også ta en dag helt fri fra lesinga hver uke. Se på hodet ditt som et batteri som må lades opp jevnlig.

Sov
Det er lett å fokusere så mye på pensum at du glemmer å sove. Det er ikke lurt! Søvn gjør at du lettere husker det du har lest og gir deg mer energi til å lese. Hva er poenget med å pugge hvis du dupper av hele tiden?

Tren
Når du trener, øker du energinivået. Dette kan igjen føre til at det blir lettere å lese og du blir mer konsentrert, skriver Studenttorget.

Spis sunt
Mat med mye næringsstoffer er bedre for hjernen enn potetgull. Lag sunn middag hver dag, så kan du heller unne deg noe godt på kvelden.

Vær sosial
Ikke lås deg inne på rommet i hele eksamensperioden. Møt venner og kjente. Har du noen venner som studerer det samme som deg, kan dere møtes og diskutere pensum.

Skru av TV-en
Det er altfor fristende å la blikket gli fra boka til TV-skjermen, uansett hvor dårlige programmer som vises. La TV-en være av mens du leser, og unn deg heller en time eller to med TV på kvelden.

Lag en plan
Sett opp en oversikt over alt du må kunne før eksamen. Lag så en arbeidsplan, slik at du vet nøyaktig når du skal lese hva. Da vet du at du rekker å lese gjennom alt, og du trenger ikke stresse med å lese så mye som mulig hver dag.

Ikke stress
Det er kanskje vanskelig å la være, men prøv å roe deg ned så mye som mulig. Forskning viser nemlig at eksamensstress påvirker immunforsvaret, noe som øker risikoen for at du blir syk når eksamensdagen kommer, skriver Forskning.no.

Les gamle oppgaver
Ofte er det mulig å finne gamle eksamensoppgaver. Ta en titt på disse, så du får en viss oversikt over hvordan oppgaven kan se ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag