RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik lever Osama-familien nå

OSAMA BIN LADEN: Det som trolig er Osamas barnebarn spiser på et eple, mens han og resten av familien soner en dom for å illegalt ha immigrert til Pakistan.
OSAMA BIN LADEN: Det som trolig er Osamas barnebarn spiser på et eple, mens han og resten av familien soner en dom for å illegalt ha immigrert til Pakistan. Foto: YouTube
Sist oppdatert:
Sjeldent opptak av enker, barn og barnebarn.

(SIDE2): I nesten et år har de holdt seg innendørs og ute av syne. Deres liv har vært et mysterie for verden - inntil nå.

Siden Osama bin Laden ble drept i mai i fjor har hans koner, barn og barnebarn blitt holdt innestengt i et overvåket og beskyttet hjem.

Hjem og fengsel
Al-Qaida-leder Osama bin Laden ble drept i en amerikansk aksjon i mai måned i fjor. De amerikanske elitesoldatene slo til mot terrorlederens skjulested i den pakistanske byen Abbottabad, hvor han bodde sammen med sine tre koner og åtte barn.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Nå har TV-stasjonen Al Arabiya fått tak i opptak fra innsiden av huset hvor Osamas familie oppholder seg i Islamabad.

I filmen ser vi «dagligdagse» situasjoner, med blant annet barn som leker med teddybjørner og spiller cricket, mens de tre enkene til den avdøde terroristiske lederen leser i Koranen.

Alt dette mens det utenfor står tungt bevæpnede menn.

Stedet fungerer som et hjem for okkupantene, samtidig som det er et slags fengsel for Osamas slektninger.

Usikker sjebne
Tre av bin Ladens enker og hans to døtre har blitt holdt innelåst siden siden han ble drept. Gruppen levde sammen med Osama da basen hans ble angrepet, skriver Daily Mail .

Familien til terroristen soner nå en 45 dager lang dom i huset for å illegalt ha immigrert til Pakistan, der de har vært innelåst siden mai.

Kvinnene ble formelt arrestert 3. mars, og må sone ytterligere to uker i fengsel, før de mest sannsynlig vil bli deportert til sine hjemland sammen med familiens yngste medlemmer.

Se video her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere