RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik lurer du barna

Sist oppdatert:
Er det vanskelig å få barna til å spise sunt? Her er 8 lure tips.

(SIDE2): Du trenger ikke å være ernæringsfysiolog for å servere barna sunn og næringsrik kost. Følger du nettstedet Kidshealth.org sine tips kan mye være gjort.

1. Du har kontrollen
Det er du som bestemmer hva slags mat som skal kjøpes inn, og når det blir servert. Selv om ungene maser om hamburger og pizza kommer de til å spise den maten de blir servert dersom de er sultne nok.

2. La barna velge noe
Selv om det er du som bestemmer handlelisten kan det være ok å la barna få velge mellom et utvalg av matvarer. Det eneste du må passe på er at utvalget er av det sunne slaget.

3. De trenger ikke å spise opp
Ikke fortell barna at de «må spise opp maten sin». Barn trenger å kjenne på når de er mette, og dette hjelper barna å unngå overspising senere.

4. Start det sunne kostholdet tidlig
Hva man liker og ikke bestemmes tidlig i livet. La barna smake den samme maten flere ganger, men ikke tving barna til å spise noe de ikke liker dersom de ikke vil. Men spør om de vil smake en bit igjen neste gang matretten står på menyen.

5. La barna prøve noe nytt
Kanskje blir du overrasket når du har med barna ut på restaurant. Mange barn liker annen mat enn pølser, pizza og hamburgere. La barna smake på det du bestiller eller oppfordre dem til å bestille noe nytt neste gang.

6. Dropp brus og andre sukkerholdige drikker
Server heller naturlige juicer, vann og melk.

7. Mat er ikke kjærlighet
Finn andre måter å vise din kjærlighet på. Om du belønner barn med mat i oppveksten kan de få et unaturlig forhold til mat senere, og bruke mat til å hanske stress og andre type følelser.

8. Ha rutine på godteriet
Ikke server dessert hver dag. Da vil barna garantert spise mer is enn brokkoli.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere