*Nettavisen* Nyheter.

Slik lurte han bilkjøpere på Finn

Mannen ble dømt for 20 bedragerier, og fortsatte mens han ventet på soning.

07.01.13 20:13

25. april i fjor ble 20-åringen dømt til fengsel for 20 bedragerier. I oktober var han i gang igjen og annonserte biler til salgs på finn.no.

23. oktober fikk han 2000 kroner på forskudd fra en person som trodde han skulle få overlevert en VW Golf 20-åringen annonserte til salgs.

Porsgrunnsmann lurt
To dager senere lurte han en mann bosatt på Flåtten til å utbetale 5000 kroner i forskudd på en VW Passat.

29. oktober forledet han en mann til å overføre 5000 kroner i forskudd på en Audi A6, og dagen etter klarte han å få utbetalt 10.000 kroner fra en fjerde person i forskudd på en annen Audi.

20-åringen eide ikke noen av bilene han annonserte og hadde uansett ikke til hensikt å utlevere biler for pengene han mottok.

20-åringen utførte bedrageriene fra sin hjemmeadresse i Skien. Han møtte i retten før jul, tiltalt for bedrageriene og for at han 12. juni i Porsgrunn kjøpte 11 gram hasj.

Samme modus
Retten påpeker at mannen i april i fjor ble dømt for 20 bedragerier begått etter nøyaktig samme modus som han dømmes for nå. Dommerfullmektig Bernt Olav Bryge legger ikke fingrene imellom i sin karakteristikk av 20-åringens handlinger.

- Det er skjerpende at forholdene er begått mens siktede ventet på innkalling til soning. Dette demonstrerer etter rettens oppfatning fast forbrytersk vilje og hensikt når det gjelder vinningskriminalitet. Det er videre skjerpende at siktede har utnyttet folks tillit til netthandel, skriver Bryge.

Dommeren legger til at bedrageriene var utført på en enkel måte som ledet politiet direkte til 20-åringen. Han brukte sitt eget navn og kontonummer.

Den unge mannen er dømt til 120 dagers fengsel. Halvparten gjøres betinget, og han får fradrag for 36 dager i varetekt. Han er også dømt til å betale til sammen 22.000 kroner i erstatning til de fire personene han lurte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.