Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik lurte lommetyvene Jan Karsten (68)

Foto: Overvåkningsbilde/Politiet(BA.no
Sist oppdatert:
Politiførstebetjent: - Første gang jeg ser hvordan de jobber.

Jan Karsten Haugland ble utsatt for lommetyveri på kjøpesenteret Vestkanten mandag. BA.no har fått tilgang til overvåkningsbildene, som viser hele tyveriet steg for steg.

Haugland sa til BA mandag at det var to tyver som var involvert. Overvåkningsbildene viser at det antageligvis er tre tyver som samarbeider for å stjele lommeboken hans.

- Det kan jeg ikke si at jeg merket. Jeg observerte bare to av dem, sier Haugland overrasket når han får se overvåkningsbildene til ba.no.

Første gang
Politiførstebetjent Svein Føllesdal i Bergen vest politistasjon sier følgende om tyveriet etter å ha sett på overvåkningsbildene:

- Det er første gang for min del i hvert fall at jeg får se lommetyverier som finner sted på denne måten. Vi har hørt at folk mister lommeboken fra vesker og sånt, men at vi ser det så klart som dette hvordan de jobber, har jeg ikke sett før, sier han.

Politiet etterforsker nå saken, men Føllesdal er usikker på om videoen vil hjelpe med å finne tyvene.

- Jeg tror vi må få etterforsket på andre måter, og skal ta en diskusjon videre på det, sier han.

Lommeboken kom til rette
Tirsdag fikk Haugland beskjed fra Vestkanten at lommeboken hans var funnet i en jakkelomme i en av butikkene.

- Det var en dame som hadde prøvd en av jakkene som var til salgs som oppdaget lommeboken og leverte den fra seg. Kontantene var borte, men alle kortene var der heldigvis, sier Haugland, som sier det heldigvis bare var snakk om 200 kroner som var borte.

- Jeg var i minibanken like før og skulle ta ut 2000 kroner, men gikk i en valutabank, så jeg fikk ikke ut penger. Jeg mistenker at tyvene har sett at jeg var i minibanken, og fulgt etter meg derfra til rulletrappen som ligger like ved, sier Haugland.

Les disse sakene fra Nettavisen:

Kortene hadde imidlertid byttet rekkefølge i lommeboken.

- De har nok prøvd seg på å bruke dem på et vis, uten hell, sier Haugland.

- Hell i uhell
Administrerende direktør ved Vestkanten kjøpesenter, Rolf Tvedte, mener Haugland har kommet relativt heldig ut av situasjonen.

- Jeg snakket med han i går, og han var strålende fornøyd med å få lommeboken tilbake, og at så lite var stjålet. Situasjonen kunne vært langt verre, sier Tvedte.

Han forteller at han ikke har inntrykk av at kjøpesenteret er mye plaget med lommetyverier.

- Denne metoden er ny for oss. Det hender jo at det blir stjålet ting, men det er ofte vanskelig å ettergå hvordan. Her har vi gode overvåkningsbilder, og kan se hvordan tyvene opererer, sier han.

Tvedte mener tyvene har en svært utspekulert måte å jobbe på.

- De jobber sammen, men samtidig hver for seg. Kvinnen skifter og får på seg et skjerf like etter at tyveriet blir begått, sier han, men tror det kan bli vanskelig å fange opp tyvene.

- Våre vektere har sett filmene, men å kjenne dem igjen kan bli vanskelig, sier han.

- Jobber preventivt
Tvedte sier at det jobbes svært preventivt ved Vestkanten for å forhindre tyverier.

- Absolutt alt blir politianmeldt, uansett om det er stjålet fra lommene til folk, eller om det er en sjokolade fra en butikk. Vi har nulltoleranse, og det må vi ha. Vi har også et prosjekt med fokus på nasking fra butikker, hvor vi har et samarbeid med politiet. Det er hovedsaklig rettet mot ungdommer.

Han forteller at en del av prosjektet er oppfølging av unge butikktyver.

- Det kan være ting som at de må ha samtaler med politiet, med vektere, eller at vi kontakter foreldre. Vi har et apparat der som vi bruker aktivt, for vi har også et bydelsansvar her, sier Tvedte.

Les flere saker fra Bergensavisen!

Mer fra Nettavisen:

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!