Slik lykkes du med nettdating

Foto: Thinkstock

Dette skaffer deg kjæresten i 2014.

03.04.19 11:22

På jakt etter den rette er det mange kjærlighetssyke sjeler som tyr til nettet. Det er spennende og her kan man treffe helt nye og spennende mennesker, dersom man ikke lykkes i å finne drømmedaten gjennom jobb og venner.

Når du skal date på nett er det vikitg å fremstå som seriøs og være seg selv, akkurat som i «real life». Her er oppskriften, inspirert av Lifehack.org, til en seriøs nettprofil som fungerer både for han og henne.

Har du lyst til å prøve deg på nettdating?
Opprett en gratis profil på en av Norges største datingsider.

1. Profilbildet har alt å si
Bare innrøm det - bildet er det første du ser på når du surfer rundt på andre brukeres profiler. Og sannsynligheten for at andre gjør det samme når de titter på din profil er selvsagt høy. Bildet gir jo tross alt et første inntrykk på samme måte som når du møter en person ansikt til ansikt for første gang. Bildet du bruker skal selvsagt være det aller beste bildet du har av deg selv, men ikke bruk et bilde som er for formelt, og behold klærne på. Bildet ditt skal vise at du er en avslappet og morsom person med sosial intelligens.

2. Skriv en interessant profil
Men ikke beskriv deg selv bokstavlig som interessant. Bruk et muntlig språk og fremstå som oppriktig, Husk at dette ikke er en CV, så ikke skriv som om du prøver å imponere noen. Samtidig skal du innrømme dine «svakheter» enten det er nerdete hobbyer eller originale lidenskaper. Mennesker som tør å være seg selv, er de mest sexy av alle. Få gjerne en venn til å lese gjennom profilen din og komme med feedback.

Opprett en profil på Match.com.

3. Den første meldingen
Når du har opprettet en egen profil og funnet en annen nettdater som vekker din interesse, er det klart for å sende sin første melding. Denne skal ikke sendes ut helt tilfeldig, men må skreddersys etter dine mål og etter hvem du sender den til. Et eksempel er at du ikke skriver til en usedvanlig vakker person at vedkommende ser bra ut, da dette trolig ikke vil ha noen særlig effekt. Det er ganske sannsynlig at vedkommende har fått den meldingen en rekke ganger tidligere. Ikke kom med seksuelle bemerkninger, men kom med et kompliment som viser at du er interessert i noe de har beskrevet i sin profil. Du kommer langt ved å være nøye når du leser vekommendes profil og bruke sunn fornuft.

4. Hvordan gå fra nettet til reell date
Her finnes det to metoder. Den langsomme og sikre metoden og den raske, men mer risikable metoden.

Den langsomme: Med denne metoden bygger dere opp en gjensidig tillit. Her går du fram ved å først spørre om å flytte daten over til et mer personlig sted, som for eksempel Facebook hvor dere kan chatte. Ved å få tilgang til vedkommendes Facebook-profil får du også en bedre innsikt i hvordan personen er ved å se på bilder og sosiale relasjoner. Du føler kanskje det er snoking, men husk at vedkommende trolig også snoker på din profil. En god gammeldags telefonsamtale kan også være hyggelig.

Den raske: Dropp chatting på Facebook, og hopp direkte til en date ansikt til ansikt. Bruk sunn fornuft og foreslå dette med rett timing, for eksempel etter 20 - 30 meldinger fram og tilbake. La forslaget virke avslappet ved å skrive noe som «Du virker som er kul person. Kanskje vi skal ta en kaffe en gang». Dette forslaget er ganske vagt og gjør ikke at vedkommende føler seg presset til å svare med det samme, samtidig som det viser at du tar intiativ og er interessert. Deretter kan du foreslå noen tidspunkt dersom vedkommende svarer positivt på ditt forslag. Dersom vekommende svarer nei, trenger det ikke bety at han eller hun ikke er interessert. Det kan være at personen synes det er for tidlig eller rett og slett er opptatt om dagen. Da er det bare å fortsette å bygge tillit og vente på et bedre tidspunkt.

Møt din potensielle kjæreste på Match.com.

5. Den første daten
- Velg et sted hvor du føler deg komfortabel.

- Oppfør deg som om dere skulle vært på den andre daten. Ikke start med en million spørsmål, men snakk som om du skulle vært ute med en god venn.

- Lytt til hva den andre har å si, og vis at du forstår eller bekrefter det vedkommende sier, følg gjerne opp med noe lignende du har opplevd.

- Snakk gjerne om erfaringen du har med nettdating, og le sammen av alle de rare meldingene dere har fått av andre.

- Ikke fortell hvor mange du hat datet dersom det er mer enn fem i løpet av det siste året eller dersom den du er på date med er uerfaren på dette punktet.

- Ta gjerne det førstet skrittet til et kyss dersom daten er vellykket og det har vært tydelig flørting.

- Bruk sunn fornuft, men ikke bruk frykt for å bli avvist som en unnskylding til å ikke ta intiativ.

Treff den rette i 2014. Start her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.