RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik minkes allergiplagene

Sist oppdatert:
Sliter du med allergi? Her er noen tips.

(SIDE2:) Allerede nå begynner de første allergikerne å kjenne at det klør i nesa, at hodet føles tungt og at alt går litt treigere enn ellers.

Når påsken kommer vil enda flere innse at vinteren og kulda egentlig ikke var så dum likevel.

Her er noen tips for å redusere plagene:

Vær inne om morgenen
Ifølge Gailen Marshall ved University of Mississippi Medical Center, er pollenspredningen verst om morgenen, skriver Forbes.com. Du bør derfor holde deg innendørs så lenge som mulig før jobb eller skole. Hvis det er mulig, bør du vente med å trene til ettermiddagen.

Ta en dusj
Etter en lang dag, er det greit å kunne vaske av seg pollen som har festet seg på kroppen og i håret. Dette gjelder spesielt hvis du har vært utsatt for store mengder pollen. Du bør også bytte klær når du kommer hjem på ettermiddagen.

Begynn med medisiner
Det er lurt å begynne medisineringen så tidlig som mulig. Allergimedisin kan fungere forebyggende, så du ikke får like mye plager senere.

Gjør husarbeid
Du bør støvsuge hele hjemmet ditt minst en gang per uke. Spesielt tepper trekker til seg mye støv og kan gjøre deg allergisk også når du er innendørs.

Tørk klærne inne
Selv om klærne tørker fortere i solen, bør du ikke la klærne tørke utendørs. Da tiltrekker de seg pollen, og du vil puste inn dette når du tar på deg klærne.

Lukk vinduene
Dette kan være vanskelig når været er på sitt varmeste, men så lenge temperaturen holder seg vårlige, bør du holde vinduet lukket på dagtid. Luft heller ordentlig ut på kvelden, når pollenspredningen er lavere. Dersom det regner kan du imidlertid ha vinduet oppe hele dagen.

Solbriller
Ikke bare er det trendy, det er behagelig for øynene også. Det er lurt å gå med solbriller, så pollen ikke kommer i kontakt med øynene.

Tren inne
Jogging utendørs er deilig om sommeren, men allergikere anbefales likevel å trene innendørs, skriver Mozon.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere