*Nettavisen* Nyheter.

Slik minsker du cellulitter

Foto: Tracy Fowler (Crestock)

Angriper lår, rumper og overarmer.

(SIDE2): Appelsinhud er noe jenter bryr seg veldig om og gutter langt mindre, om vi skal tro spørreundersøkelser som er gjort.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

I disse dager med «airbrushing» og annen pynting på bilder av kjendiser, er det ikke rart at de fleste håper på en helt glatt kropp. Men heller ikke kjente kvinner går fri for cellulitter, uansett hvor slanke de måtte være.

LES MER:- Jeg har appelsinhud

Arvelig
Både menn og kvinner får cellulitter, og de er mest vanlige å få på lår, rumpe og overarmer. Årsaken er at bindevevet under huden ikke er så elastisk. Er appelsinhud vanlig i slekten din, kan du regne med at du er arvelig betinget. Men kosthold og mosjon er også faktorer som påvirker og som du kan styre mer selv.

Den svenske avisen Expressen har gitt deg noen knep for å forsøke å bekjempe de verste cellulittene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Shutterstock

Dårlig kost bidrar
Om du spiser mat som påvirker insulin og østrogennivået ditt, kan du få mer appelsinhud. Frukt, grønt og fiberrik kost får fart på fordøyelse og blodomløp.

Å sørge for å få i seg nok vann, sies å være forebyggende for appelsinhud.

For mye salt i maten er ikke bra om du vil unngå væskeansamling. Husk at halvfabrikata og annen ferdigmat ofte inneholder mye salt.

Mye kaffe, alkohol og røyk har som regel en dårlig effekt på huden din over tid.

Peeling og massasje
Skal du holde huden myk, sier kosmetologer at du bør peele huden din jevnlig. Hold også huden myk ved å sørge for at du smører deg med den riktige kremen eller body lotion for din hudtype.

Jevnlig mosjon vil redusere bulkene i huden over tid, men kun om du opprettholder treningen jevnlig. Kondisjonstrening fungerer best.

Massasje setter i gang blodsirkulasjonen og har en positiv effekt. En ren visuell effekt er at appelsinhud ser bedre ut når du har litt farge på kroppen.

Er du arvelig betinget, er det lite trolig at appelsinhuden din vil forsvinne, men at den ikke blir fullt så synlig. Overvekt vil gi flere cellulitter. Når fettandelen reduseres og musklene blir strammere vil du merke at appelsinhuden blir bedre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.