RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Slik møtte hun skytsengelen

Sist oppdatert:
- Jeg kjente et kjærlig nærvær, skriver prinsesse Märtha Louise i ny bok.

(SIDE2:) Fredag kommer boken «Finn din skytsengel» forfattet av prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy. Prinsessen og kollegaen ville skrive en bok for å hjelpe seg selv innenfra.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Andre kvaliteter
Sammen driver de Astarte Education, eller den såkalte Engleskolen. Prinsesse Märtha Louises engasjement i alternative metoder har vært omdiskutert. Selv har prinsessen sagt at hun har følt kontakt med gode krefter, eller engler, lenge.

- Plutselig oppdager man helt andre kvaliteter enn man trodde man hadde, sier Märtha Louise på presentasjonen av boken, mens Samnøy kaller boken for en selvutviklingsbok med åndelig dimensjon.

SE VIDEOEN HER

Boken er tilegnet Märtha Louises og Elisabeth Samnøys egne døtre og sønner som de kaller «våre beste læremestere». De forteller også at de møttes på kurs der de skulle lære å se med sitt indre øye og at det utfra deres felles erfaringer vokste frem et ønske om å gi denne erfaringen videre via sin egen skole.

Universell kjærlighet
I boken skiller de mellom det de kaller religiøsitet, som de mener er knyttet til trossamfunn, og det åndelige. Samnøy og prinsessen mener åndelighet er en opplevelse av universell eller guddommelig kjærlighetskraft. Boken er ment som å få folk til å være tilstede i sitt eget liv. Og forfatterne bruker egne opplevelser som eksempler.

- Det var først i voksen alder at jeg oppdaget at jeg stort sett var i fritt svev utenfor kroppen. Jeg oppdaget plutselig at jeg i det daglige så meg selv ovenfra, skriver Märtha Louise, bare under navnet Märtha.

Hun skriver at da hun jobbet med Rosenmetoden var dette å skulle gå inn i sitt innerste veldig skremmende, og noe hun fryktet fordi hun var overbevist om at hennes sanne jeg skulle bli avslørt fordi hun var overbevist om at det ikke var et pent bilde.

- Det vi gjemmer, er ikke hvor forferdelige vi er, men storheten vår og kjærlighetsenergien i oss, skriver hun.

Guidebok
En stor del av boken handler om meditasjon og hvordan man skal få kontakt med følelser. Forfatterne skriver både om chakra-tolkning, meditasjon og engler. Boken er også krydret med dikt og enkelte matoppskrifter for et liv med bedre flyt.

Den siste delen er viet engleteoriene. Prinsesse Märtha Louise skriver at for henne kom følelsen av en tilstedværende skytsengel først i voksen alder.

- Det jeg vet, er at det første møtet som jeg kan erindre, skjedde i voksen alder mens jeg leste en bok som het «Ask Your Angels». Da merket jeg duften av roser, og kjente et kjærlig nærvær, skriver hun. Hun forteller at det nærværet aldri har forlatt henne siden.

I boken forklarer de at englene ikke er personifiserte, men et aspekt av den universelle kjærlighetskraften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere