*Nettavisen* Nyheter.

Slik ødelegger reklame spill

Foto: (wallpapers.3yen.com)

Reklame i spill blir stadig mer irriterende.

Klikk på bildet for å forstørre.

(Spillmagasinet): Første gangen jeg virkelig la merke til reklame i spill var da jeg spilte Trackmania Nations, gratisversjonen av den populære Trackmania-serien. Reklame var da plassert på flere strategisk plasserte steder i spillet som board som du kjørte forbi, og det hele virket ganske rimelig mot å få et så bra spill gratis.

Stadig mer vanlig

Siden den gang har reklame i spill blitt stadig mer vanlig, og norske Funcom har blant annet laget en god forretningsmodell rundt det - uten at det for deg som bruker er utpreget påtrengende.

Og mer reklame i spill skal det bli. Microsoft annonserte nylig at de ville implementere Silverlight i X360 for å «forbedre spillopplevelsen» med reklame.

Slike uttalelser begynner de fleste gamere å le høyt av, og Sony viste nå nylig at det er god grunn til å frykte reklame i spill. Ikke fordi en nødvendigvis har noe imot at spilleselskapene får flere inntektskilder, og for forbrukerne kan det i alle fall teoretisk bety billigere spill.

Ødelegger spillopplevelsen

Men Sony viste hvordan en ikke skulle gjøre det med «Wipeout HD». Spillet ble solgt i butikken uten noen form for reklame, men så ble det rullet ut en oppdatering der det ble implementert reklame i et spill brukerne allerede hadde betalt full pris. Og reklamen ble ikke bare spilt i online-delen, men også når en spilte offline. Slik blir ikke møtt med spesiell begeistring fra et typisk kritisk spillpublikum.

Det virkelige problemet var derimot ikke at annonsene dukket opp i ettertid. Wipeout HD fikk nemlig dramatisk forlenget lastetidene sine. Ikke fordi reklamen gjorde spillet tyngere, men fordi reklamen ble implementert med reklamevideoer under lasteskjermene - og spillet nektet å starte før reklamefilmen var ferdig avspilt.

Du kan se hvor dramatisk forskjellen var her.

Trakk tilbake - men mer kommer

Dette førte til kraftige reaksjoner, og Ars Technica melder at Sony så seg nødt til å trekke tilbake denne oppdateringen og fjerne reklamen fra spillet.

Selskapet som stod bak reklamen i spillet, Double Fusion, sier derimot til Gamasutra at flere spill på PS3-platformen vil få lignende reklame fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag