RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik overlever du ferien

Sist oppdatert:
Glem dyr reiseforsikring. Her er tingene du trenger for å overleve ferien.

(SIDE2): Sveiv i gang mobilen, rist på lommelykten eller spis opp BHen. Dette kan lett bli redningen på ferien. Her finner du de rette verktøy for å overleve de verste kriser.

  • Se alt utstyret i bildekarusellen nederst i saken.

Et godt utgangspunkt er håndboken fra den militære spesialstyrken i Storbritannia, Special Air Service (SAS). Boken som guider deg gjennom de verste situasjoner, er allerede en bestselger. Følger du tipsene fra disse gutta skal det gå an å overleve både i storbyen, i villmarken, uansett klima og til lands eller vanns.

Reise på side2 i helgene

Overlevelsesteknikkene er en naturlig del av grunntreningen til SAS, og disse tipsene som presenteres i boken kan redde livet ditt når uhellet er ute.

Håndterlig kraftverk
For mange kan verden rase sammen bare mobilen er uten batteri. Da er en Wind-up Multi Mobile Charger redningen for de fleste. Her er det bare å sveive rundt på håndtaket i tre minutter og vips så har du 8 minutter med samtaletid på mobilen.

Sammen med den litt mer avanserte Personal Powerstation, er dette et helt klart tegn på at det går an å kombinere eldgammel mekanikk med ny teknologi.

Mer enn lommekniv
En nøkkelring kan også gjøre underverker når reisen ikke gikk helt som den skulle. Denne lille saken inneholder seks nyttige verktøy og veier ikke mer enn 14 gram. Et ypperlig redskap både på ferie og i hverdagen. I tillegg reklamerer nettstedet I Want One Of Those med at denne lille verktøykassa har en livstidsgaranti.

For de av oss som vil ha et mer tradisjonelt produkt kan Swiss Army Knives vise til sin noe moderne lommekniv. Her har sveitserne tatt steget inn i det nye århundret med en egen USB-flashstasjon.

Muligheten til å flytte rundt på datafiler kommer bare i tillegg til mer kjente verktøy, som kniv, saks, fil og pen.

Her er det kanskje på sin plass å advare mot å ha dette verktøyet i håndbagasjen eller i lomma når du skal ut å fly. Sikkerhetskontrollen vil garantert konfiskere både kniven og alle dataene – uansett hvor vitale de måte være.

Se og bli sett
Skulle det først bli mørkt på reisen kan en lommelykt være god å ha. Her finnes det også flere varianter, men DXT200 skal være den perfekte lommelykt å ha i et nødstilfelle. Denne lykta tåler både litt hard behandling og vann. I tillegg til at den flyter og ikke kan ødelegges, er lyskilden ganske imponerende. Lyset skal være synlig på over 1500 meters avstand og selve lyskilden varer 100 ganger lengre enn en vanlig lyspære.

For å skape strøm til lommelykten trenger du bare å riste på den. 30 sekunder gir over 3 minutter med lys. Det er en kraftig magnet som passerer en rull av kobber inne i lykten som omformer spenningene. I en kondensator lagres strømmen i måneder om lykten ikke er i bruk.

En H3 Wave LED Torches er heller ikke noen dum lyskilde i en krisesituasjon. Dette er standard utrustning for de allerede nevnte britiske spesialstyrkene og lyktene er både lett og uhyre solid. Lommelykten kommer i to varianter og holdbarheten er det ingenting å si på.

Nødvendig boks
For de som er ordentlig foreberedt, er den ultimative overlevningsutrustningen her samlet i en liten vanntett boks. Er du først havnet ute i villmarken kan utstyret i Ultimate Survival Kit være livsviktig.

Med denne boksen kan du få fyr på det utroligste, uansett vær. Sammen med litt opptenningsmateriale, som får den våteste veden til å ta fyr, er man garantert sikret litt varme. Et uknuselig speil for å lage signaler, følger også med. Det samme gjelder for en effektiv sag og en av verdens mest lydhøre fløyter.

Telt og hengekøye

Skulle det i tillegg være litt vanskelig å finne en egnet plass å sove kan The Hennessy Expedition Hammock få orden på nattesøvnen. Dette er både en hengekøye og et telt som kan henges opp som en kokong mellom to trær. Et myggnett er selvfølgelig en del av utrustingen.

Her oppe i høyden er man beskyttet fra mange farer og i sammenpakket tilstand veier ikke hengekøyen mer enn et kilo.

Svensk såpe
Hygiene er også viktig på tur, og da kan en svensk oppfinnelse gjøre susen. I hundre år har de laget denne spesielle såpen som flyter på vannet. Uansett om du vasker deg i elver, innsjøer eller i havet blir du like ren og produktet er i tillegg biologisk nedbrytbart.

Denne svensken kommer med en duft av sitron og er heller ikke testet på dyr.

Smakfullt undertøy
Det siste produktet som presenteres i denne artikkelen er testet både på og av mennesker, men kanskje ikke så ofte i nødssituasjoner.

Skulle sulten kommer krypende kan noen plagg på kroppen kanskje ofres. En g-streng truse og en brystholder laget av sukkertøy kan være redningen om energinivået er veldig lavt.

Candy G-String og Candy Bra er allerede blitt utrolig populær. Om det er de om lag 330 sukkertøyene som dekker hvert enkelt plagg som frister, eller det som tildekkes vites ikke.

Flere «gadgets» finner du her

Her finner du mer reisestoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere