*Nettavisen* Nyheter.

Slik overlever du feriene

Er du singel, og hadde en skikkelig kjip jul? Her er tipsene til hvordan du overlever høytider.

06.01.08 16:02

(SIDE2): For de fleste handler høytidene om å være sammen med de du er glade i. Enten det er jul eller påske har folk en tendens til å samle familien rundt seg.

Så hva med dem som ikke har funnet den store kjærligheten ennå, og ikke har noen å dele et nyttårskyss med?

For å kunne takle at du også neste år blir referert til som «den evige ungkar» eller «kronisk singel» på slektstreffet bør du ta til deg disse tipsene.

10. Vær din egen julenisse/påskehare
Som singel har du i det minste ett fritak; du slipper å bruke tusenvis av kroner på en bra gave til kjæresten. Bruk heller pengene på noe du har ønsket deg lenge; enten det er en dyr parfyme, flatskjerm eller nye golfkøller. Dette gjelder for øvrig også på valentinsdagen.

9. Prøv nye ting
I høytidene har du masser av tid til å prøve nye ting, eller ta opp igjen noe du ikke har gjort på lenge. Om det er leirdueskyting eller svømming spiller ikke så stor rolle, det viktigste er at du kommer deg ut og er aktiv.

8. Spis mindre
Høytider som jul og påske fører gjerne med seg store, tradisjonelle måltider. Men det er ingen grunn til å gå berserk av den grunn. Å legge på seg gir gjerne dårligere selvfølelse, og det noe du ikke trenger. Spis moderate mengder og sunnere alternativer.

7. Tjen penger
Det høres kanskje ikke hylende festlig ut å jobbe i ferien, men en måned eller to senere vil det virke som en veldig god idè. Og hva har du egentlig å tape?

6. Jobb frivillig
Eventuelt, for å hjelpe desto mer på selvfølelsen, kan du jobbe frivillig. Du får gjort en innsats, økt selvfølelse og kanskje du til og med møter noen?

5. Gjør noe utradisjonelt
I stedet for å se filmene du alltid ser, eller lese historiene du alltid leser kan du bryte med konvensjonene og gjøre noe totalt utenfor temaene. Se «Alien vs. Predator» på påskeaften, eller en hel sesong av «Sex og singelliv» på første juledag.

4. Lag forsetter
Nyttårsforsetter er ikke kjent for å holde særlig lenge, så sett heller mål du vet du kan holde til slutten av høytiden. Hvis du får med deg noen venner kan du få utnyttet ferien riktig effektivt, og besøkt det galleriet du alltid har ønsket eller gått den turen du vet du burde.

3. Røm
Utnytt friheten du har som singel, og dra et sted. Besøk en venn i en annen by eller ta en helg et sted du liker. Du trenger ikke reise langt, men det er en gyllen mulighet til å bli kjent med andre i samme båt.

2. Bli med i maraton
Dette er hva DVD-bokser eksisterer for. Se de Sopranos-episodene du ikke fikk med deg, eller ta hele Ringenes Herre-triologien i ett og samme jafs. Kanskje ikke det sunneste alternativet, men du kan virkelig gjøre et dypdykk i popkulturen her.

1. Lag din egen høytid
Tradisjonene vi bruker høytidene på å feire startet jo en gang, så hvorfor ikke lage en ny? Planlegg noe unikt og sett en fast dag, og inviter vennene dine til en årlig fest. Holder du tradisjonen får du kanskje en annen dag en julaften og se fram til, og andre vil sikkert sette pris på et frikvarter fra høytidenes mas.

(Kilde: AskMen)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.