RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik overlever du flyforsinkelser

Sist oppdatert:
Synes du det er kjipt å vente flere timer på flyplassen? Her kan du får tips om hva du kan gjøre for å slå i hjel ventetiden.

Å få beskjed om at flyet ditt er utsatt er alltid like irriterende. Selv om du må vente to, fire eller seks timer er det alltid like frustrerende å sitte å glo på familier med hysteriske unger. Her er noen måter du kan slå i hjel tiden på:

Aller først: Ro deg ned og vurder situasjonen.
Det hjelper ikke å hisse seg opp. Sett deg ned og vurder situasjonen. Hvor lenge må du vente? Hva kan du gjøre? Gå på toalettet og skift til noen komfortable klær om du har muligheten til det. Dersom du ikke har sjekket bagasjen din hele veien, få tak i den og legg den i en oppbevaringsboks. Vær obs på at enkelte flyplasser ikke lenger har oppbevaringsbokser på grunn av sikkerheten.

Gå på shopping
Stikk i tax free-butikkene dersom du er på en utenlandsk flyplass. Kjøp souvenirer, alkohol, mat som du ikke finner i hjemlandet eller sminke. Husk at det også er ideelt å kjøpe presanger på tax free'en.

Søk trøst i det skrevne ord
I stedet for å bruke en haug med penger på flyplassen, kjøp deg heller en god bok. Det finnes som regel en anstendig bokbutikk på flyplassene. Dersom du foretrekker litt lettere underholdning kan du kjøpe deg noen blader. Med godt og interessant lesestoff for hånden vil hvert fall timene fly. Bare husk at du finner deg et rolig sted å sitte uten for mange barnefamillier.

Surf på internett
På de fleste flyplasser kan du nå finne arbeidsstasjoner der du kan betale for internett-tilgang. Du kan også være heldig å finne en internet-kafé på området.

Dersom du har med deg din egen bærbare pc, kan du med et trådløst nettverkskort surfe overalt. Dersom du har dvd-spiller på laptopen, kan du kjøpe deg en film og se. Eller du kan spille spill.

Få deg noe å spise/drikke
Glem flymaten. Du finner ofte bra restauranter på flyplassene. Ta med deg en bok og nyt maten i fred og ro. Etterpå kan du stikke en tur i baren. Kanskje treffer du noen interessante mennesker der også.

Besøk severdigheter
Dersom du har skikkelig god tid, kan det være lurt å ta seg en tur utenfor flyplassen. For eksempel kommer du deg raskt fra Heatrow til Oxford Street med undergrunnen i London. Husk at du må beregne ekstra tid tilbake.

Gå på sightseeing på flyplassen
Finn ut av alt flyplassene har å tilby. For eksempel kan du på O'Hare International i Chicago få behandling på flyplassens spa-senter.

Få deg litt søvn
Dersom ingenting fungerer: finn deg et rolig sted, ta på deg sovemasken og sov. Men pass på håndbagasjen. Har du et litt større reisebudsjett, kan det være lurt å legge seg inn på flyplass-hotellet og sove.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere